Магистрала Тракия ще претърпи пореден ремонт. След като през цялото

...
Магистрала Тракия ще претърпи пореден ремонт. След като през цялото
Коментари Харесай

Пропадане на участък от АМ Тракия налага спешен ремонт между Пловдив и Стара Загора


Магистрала " Тракия " ще претърпи следващ ремонт. След като през цялото лято обособени сектори от аутобана бяха преасфалтирани, при започване на ноември това ще стане и с права от 17 километра сред Пловдив и Стара Загора в посока Бургас.

Регионалният министър Николай Нанков съобщи при инспекцията си на ремонта, който тече сега на един от най-натоварените пътища у нас – правата сред Пловдив и Асеновград, че преасфалтирането се постанова поради проваляне на пътя, оповестиха от ведомството.

Ремонтът ще засегне единствено главната лента на автомагистралата. Движението ще се прави в изпреварващата и спешната лента. Очаква се строителните действия да продължат към три седмици, а цената на ремонта е 4.5 млн. лева

Нанков разгласи, че реконструкцията на пътя Асеновград – Пловдив върви доста добре. Към момента противоречив бил броят на кръговите придвижвания, които би трябвало да се изградят.

" Три ще има сигурно - при Асеновград, на летището и при околовръстното шосе на Пловдив, което в следствие ще прерасне в пътен възел. Останалите ще ги разясняваме с регионалния шеф и кметовете на база разбор на трафика, с цел да запазим характерностите на пътя като скоростен и да облекчим жителите на по-малките обитаеми места ", разяснява още министърът.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР