Магистрала Струма ще бъде напълно отворена най-рано след три седмици.

...
Магистрала Струма ще бъде напълно отворена най-рано след три седмици.
Коментари Харесай

Отсечката от АМ Струма край Дупница ще остане затворена най-малко 3 седмици

Магистрала " Струма " ще бъде изцяло отворена най-рано след три седмици. Това завиха от Агенция " Пътна инфраструктура ", откакто правата край Дупница остава затворена в резултат на големия пожар в хранилище за вторични първични материали. Не е ясно какъв брой ще коства ремонтът след вредите, нанесени от огъня върху мостово оборудване на автомагистралата. А трафикът за Гърция ще минава по обходния маршрут през път Е-79.

Дупница Усойка, Бобошево

Вече трети ден потокът от коли минава през село Усойка. Местните хора са обезпокоени от натоварения трафик.

В региона на обходния маршрут ще дежурят спомагателен брой полицейски чиновници. През почивните дни автомагистралата ще бъде отваряна единствено в едната лента.
инж. Юлияна Божилова, Директор на Областно пътно управление-Кюстендил: Летни празници, хората отиват да почиват и би трябвало да се кара със съобразена скорост, с пътната конюнктура.
В момента продължава обследването на нанесените в резултат на пожара вреди по мостовото оборудване. Чака се експертен отчет. Тонове боклуци остават складирани под виадукта на автомагистралата.
Пламен Ангелов, шеф Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник: Започна действия по отстраняването, може би 20 % от отпадъкът е отхвърлен, в случай че той не го в профил в рационален период, това би трябвало да го направи притежателят на терена. Пак дублирам като по-късно изиска възобновяване на средствата за това.Кольо Илиев, притежател на цеха за вторични първични материали: Много огромен разход, на 11 км. караме отпадъка отсам за депониране. Цената на депониране в Костинброд на един звук плащаме 42,70 лева на всеки звук. Това всичко е обвързвано с документи, с кантарни бележки, с фактури и всеки ден може да се демонстрира какво е свършено.
Ремонтните действия ще бъдат осъществени със средства на АПИ, само че откакто стане ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви ретрограден иск към притежателя на предприятието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР