Магистрала Струма няма да е готова и през този програмен

...
Магистрала Струма няма да е готова и през този програмен
Коментари Харесай

Премиерът плаши да спре строежа на магистрала Струма

Магистрала " Струма " няма да е подготвена и през този програмен интервал, а опрощение са еколозите. Проектът още веднъж ще бъде трансфериран за идващия програмен интервал, с цел да не се изгуби европейското финансиране, по този начин както беше направено и през предишния програмен интервал. Така новият пусков период за пътя през Кресненското дефиле се измества за 2030 година

Всичко това стана ясно при откриването на нови 6,5 километра от автомагистралата след Благоевград в посока гръцката граница, откакто министър председателят Бойко Борисов заплаши построяването на автомагистрала " Струма " да спре до Кресна.

Още сутринта пред Нова телевизия той се похвали, че се пускат нови 6,5 км от автомагистралата, с цел да могат хората да пътуват за празниците до Гърция и след това на 26-ти май да се приберат по-бързо, с цел да гласоподават.

Причините автомагистралата през Кресненското дефиле да бъде оставана за идващия програмен интервал е, че софтуерно времето няма да стигне на строителите да построят пътя. Освен това има и тъжба от екоорганизации в Европейската комисия. Затова към този момент се разисква разновидността за прекачване на плана за новия програмен интервал 2020 – 2027 година, разясниха държавни източници пред Mediapool.

Така ще се повтори казусът от предходния програмен интервал. Тогава построяването на автомагистрала " Струма " още веднъж беше трансферирано след спор сред вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев и тогавашния министър на районното развиване Росен Плевнелиев. С прехвърлянето на плана европейското финансиране не се губи. На настоящето разкриване на новите 6.5 км Томислав Дончев седеше зад премиера Бойко Борисов в управлявания от него автомобил. Това се разбра от оповестеното на " Facebook " страницата на Борисов видео.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР