Магистрала ще свързва София с Белград до края на 2021

...
Магистрала ще свързва София с Белград до края на 2021
Коментари Харесай

До края на 2021 г. ще има магистрала между София и Белград

Магистрала ще свързва София с Белград до края на 2021 година. Транспортният министър Росен Желязков дружно със сръбския вицепремиер и отраслов министър Зорана Михайлович н аправиха ревизия на част от аутобана „ Европа ” на сръбска територия. Двете страни дадоха поръчка за по-бърз и сигурен граничен надзор, показва.
 
„ Тази намира се състоя на най-удачното място. Искаме да облекчим трафика и да понижим тапи та. Радваме се, че и България строи автомагистрала и пътуването за всички туристи ще е по-лесно ”, разяснява Зорана Михайлович, вицепремиер на Сърбия.
 автомагистрала София Белград БГНЕС
А нашата страна с бързи темпове построява трасето от 32 километра - от Драгоман до границата при Калотина. Проектът е на стойност малко над 232 милиона лев а и ще е част от автомагистрала „ Европа “.
 автомагистрала София Белград БГНЕС-->
Амбицията ни е това да се случи до 2021 година . Заедно се надяваме, че със устрема на Сърбия да стане пълновръстен член на Европейски Съюз и нашия блян да влезем в Шенгенското пространство, ще понижат и административните спънки ”, съобщи транспортният министър Росен Желязков.
 
До края на 2025 година се чака да бъде готово и ЖП трасето за връзка със Сърбия. Росен Желязков увери, че по границите няма проблем във връзка с киберсигурността и всички пътуващи би трябвало да са спокойни за персоналните си данни.
 автомагистрала София Белград БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР