Магистрала Хемус ще остане затапена поне до средата на август.

...
Магистрала Хемус ще остане затапена поне до средата на август.
Коментари Харесай

Магистрала Хемус остава затапена поне до средата на август

Магистрала " Хемус " ще остане затапена най-малко доникъде на август. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване Николай Нанков. Днес той ревизира завършването на работата в тръбата за Варна на тунел " Ечемишка " преди да бъде пуснато придвижването през нея. Продължава обаче ремонта на една от тръбите на тунел " Витиня " и на виадукта след нея. Оптимистичния период за завършването на работата по тях е средата на август.
" Безсмислено е да пуснем тунел „ Витиня “, в случай, че мостовото оборудване на 33-ти километър няма да е готово. Вместо да започват на 1 март, започнаха на 27 април. Има най-малко месец и 10 дни работа по оборудването, при пришпорване на всички вероятни периоди “, споделя Нанков, представен от организация Фокус. „ Нашето верую е, че ремонтните действия не могат да бъдат за сметка на качеството на работата, предвид на сигурността и сигурността на тези уреди. От тези два месеца закъснение, ще спестим към месец “, добавя министърът.
Според него всички поправки на автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да приключат преди началото на зимния сезон. „ 12 милиона коства ремонтът на „ Ечемишка “, малко над 20 милиона е ремонтът на „ Витиня “, обобщава Нанков. Според проектите на пътната организация след приключването на сегашните поправки би трябвало да се възобнови и втората тръба на " Ечемишка ", а трафикът да се насочи във към този момент ремонтираната тръба. Кога тъкмо ще стартира новия ремонт към този момент не е оповестено.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР