Магистрала Черно море се очертава като поредното златно шосе в

...
Магистрала Черно море се очертава като поредното златно шосе в
Коментари Харесай

"Черно море" ще е поредната "златна" магистрала

Магистрала " Черно море " се обрисува като следващото " златно " шосе в България. Само проектирането й ще коства към 14 млн. лв.. При тази висока цена не е чудно, че претендентите за осъществяване на задачата са цели девет. Офертите на участниците в публичната поръчка бяха отворени в петък  в Агенция " Пътна инфраструктура ".

Магистралата, която трябва да свърже двата огромни морски града - Варна и Бургас, ще е дълга стотина километра. Бързата пътна връзка обаче няма да е подготвена скоро. Само за правене на идейния проект - предмет на сегашната поръчка, ще отиде една година. Бъдещият архитект би трябвало да показа най-малко три разновидността за трасето, с цел да бъде определен най-подходящият. След това експертният съвет на АПИ ще огледа плана на свои съвещания, с цел да направи последни разяснения. Трябва да бъде направена и екооценка на предпочетения вид. Предстоят и отчуждителни процедури. Следващата стъпка е правене на механически план и едвам тогава ще пристигна ред на строителството. Още не е ясно и какъв брой ще коства построяването на аутобана и по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането. Така че още години автомагистрала " Черно море " ще е просто хубава концепция.

 

КОЙ ИСКА ДА ПРОЕКТИРА

 

Обединение „ ППМ-ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ “, включващо: „ ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД и „ ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ БЪЛГАРИЯ КЪНСЪЛТИНГ ЕНДЖИНИЪРС “ ЕООД;

Обединение „ АВТОМАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ 2019 “, в което вземат участие: „ ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ “ ООД и „ ВИА-ПЛАН “ ЕООД;

„ Рутекс “ ООД;

„ Пътпроект “ ЕООД;

„ Пътпроект 2000 “ ООД;

„ Свеко Енергопроект “ АД;

ДЗЗД „ Транслогистика “, в което са: „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ООД и „ Логистика “ 21 ЕООД;

„ Илия Бурда “ ЕООД;

ДЗЗД „ ЕКИП ПРОЕКТ Автомагистрала ЧЕРНО МОРЕ “, в което вземат участие: „ ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС “ АД, „ ПИ Европейски Съюз КОНСУЛТ “ ЕООД и „ КАПИТАЛ УОТЪР СИСТЕМС “ ЕООД.

 

 

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР