Магическа българска шевица е новият кадем на Кубрат Пулев. За

...
Магическа българска шевица е новият кадем на Кубрат Пулев. За
Коментари Харесай

Кобрата излиза със специален халат за битката с Хюи Фюри

Магическа българска шевица е новият кадем на Кубрат Пулев. За дуела против британеца Хюи Фюри в " Арена Армеец " на 27 октомври, българският боксьор ще излезе със специфичен халат.

Той е извезан с канатица - комбинация от обичайни български шевици, която съгласно преданията пази от злите сили. Затова и тази композиция от шарки постоянно се среща върху националните носии, осведомят сътрудниците от " Стандарт ".

Изработката на халата е извънредно комплицирана, защото е обточен по всички отворени краища с шевичен кант. Така " пази " своя притежател от всички страни. Фигурите в последния предпазен кант пък съставляват " крилата канатица ".

Общо бодовете, направени върху плата са над два милиона. Халатът е подарък на Пулев от основателя на отбор " Българе " Христо Димитров.

Извезан е от Цветомир Петков от Троян, дизайнер на " Везба ", известната марка за дрехи и аксесоари, основана на българските фолклорни претекстове.

" Ще изляза с тези знаци, въпреки на доста чужденци, които ще гледат мача те да не им приказват нищо. Това ще повдигне духа и самочувствието на почитателите в залата и българите, което е доста значимо за мен ", показа Пулев. Боксьорът се надява и символиката на канатица да заинтригува младите и те да научат повече за българските обичаи.

 Хюи Фюри: Лагерът беше мъчение, работих доста крепко
Хюи Фюри: Лагерът беше мъчение, работих доста крепко

" Трябва да приемаш загубите и да си извличащ поуките отсега нататък в живота "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР