Магазините от всякакъв вид използват трикове, за да насърчат купувачите

...
Магазините от всякакъв вид използват трикове, за да насърчат купувачите
Коментари Харесай

Трикове, с които магазините карат да купуваме повече

Магазините от всевъзможен тип употребяват трикове, с цел да насърчат купувачите да харчат повече пари.

Някои от тези трикове включват потреблението на релаксираща музика и стратегическото слагане на скъпи предмети на равнището на очите.

Възможно е да станете по-добър покупател, като знаете тези трикове и избягвате да харчите повече от плануваното.

В супермаркетите, в заведения за хранене, магазини и бутици употребяват сходни техники, с цел да получите клиенти да харчат повече.

За да станете по-умен покупател и да спестите малко пари идващия път, когато отидете в комерсиалния център, обърнете внимание на тези 32 трика, които магазините употребяват, с цел да ви оказват помощ да похарчите повече пари:

Оферти и промоции 

Купувате един артикул, а втория получавате на половин цена. Никога ли не сте си падали по този вид промоции? Те се употребяват необятно в магазините, тъй че потребителят да прибере у дома нещо, от което в действителност не се нуждаят.

Казват ви, че това е предложение с „ лимитирано време “

Като установите, че офертата е лимитирана или няма да продължи дълго, насърчавате купувачите да вземат решение на място, принуждавайки ги да купуват продукти, без да се постанова да възнамеряват авансово.

Те ви посрещат с огромни колички за извършване на покупки

Лесно е да похарчите, когато можете да сложите всичко в количка с огромен потенциал, вместо да се постанова да го носите на ръка. 

Поставят голям, самоуверен знак " продажба " в прозореца.

Магазините употребяват огромни, смели табели „ продажба “, с цел да привлекат купувачи в магазина, даже когато не са възнамерявали да влязат.

Цветни артикули са сложени на предната линия на магазина

Ярките цветове на пресните артикули нормално слагат хората в положително въодушевление, тъй че те основават позитивен имидж на магазина и в последна сметка харчат повече.

Релаксиращата музика е стратегически подбрана

Пускането на релаксираща музика забавя хората, даже и да не осъзнават това. Те прекарват повече време в магазините и неизбежно вършат повече покупки.

Витрините на магазините се сменят един път месечно

Пренареждайки магазина, фирмите принуждават клиентите да се скитат по-дълго в магазина, с цел да намерят това, от което се нуждаят, което кара клиентите да купуват повече от нужното.

Така че... съобразявайте се с всичко това, в случай че желаете в портфейла ви да остане някой лев....

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР