Магазини в центъра на Велико Търново се озовават под вода

...
Магазини в центъра на Велико Търново се озовават под вода
Коментари Харесай

Центърът на Велико Търново под вода след всеки дъжд

Магазини в центъра на Велико Търново се озовават под вода при всеки по-сериозен дъжд. Собственици и наематели недоумяват какви са аргументите новоремонтираната основна улица да се наводнява, а почистени шахтите да не поемат водата.

В четвъртък тук-там водата доближи 60 см. Унищожени са медикаменти в локалната аптека и значително покъщнина и продукти в останалите магазини.

Това е следващото наводнение на магазините в централната част на града. Нивото на водата доближи 50-60 см, а дъждът беше в действителност сериозен. Очевидно това ни чака при всеки по-сериозен дъжд и ние би трябвало да се подготвим. Щети има по техниката, стоката и мебелите в комерсиалните обекти. Факт е, че канализацията не съумява да поеме дебита на водата, сподели Стефан Згурев.

В града са регистрирани 60 л/кв.м и това е сериозно количество. Магазините се намират в най-ниската точка на улицата. Тук са построени две водоприемателни тела, които се почистват след всеки дъжд. Проблемът ще бъде решен в две етапи, разяснява зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР