Магазини на бъдещето, задвижвани от роботи. Това вече е реалност

...
Магазини на бъдещето, задвижвани от роботи. Това вече е реалност
Коментари Харесай

Магазини на бъдещето, задвижвани от роботи, вече са реалност в Англия

Магазини на бъдещето, задвижвани от роботи. Това към този момент е действителност в Англия, предава Бтв. Представете си магазина на бъдещето. Навсякъде кръжат хиляди роботи. Вие поръчвате онлайн, а всяка една стока от склада до вратата ви се обработва, без даже да бъде докосвана от човешка ръка. Бъдещето в действителност е настояще, само че не се опасявайте.

Англия, 2018 година. Екипът на телевизията пристига във Англия в един от високотехнологичните хранилища на най-голямата онлайн хранителна верига на Острова.

Недалеч от Лондон с повърхност от милион квадратни метра, първият по рода си автоматизиран склад на компанията отваря порти още през 2000 година Там рядко можете да видите хора, тъй като тяхната работа от дълго време се прави от машини. 



 роботи в Англия

„ Още през цялото време разбрахме, че би трябвало да управляваме складовете ни допустимо най-ефективно и това ни докара до потреблението на автоматизацията и на всяка технология, която можем да внедрим, с цел да предложим допустимо най-хубавата услуга на потребителите.

Там се складират на ден повече от милион продукта. Ние нямаме нито един магазин. Вместо това разполагаме с големи автоматизирани хранилища, от които събираме, опаковаме и доставяме повече от 260 000 поръчки на седмица ”, сподели Мат Соан, общоприет управител на " Окадо ".

Как работи системата?

Продуктите се поръчват онлайн. Доставката идва до кухненската маса на клиента в авансово заложен от него прецизен миг. Всичко това се случва благодарение на изкуствен интелект, който точно разпределя всяка поръчка.

 роботи в Англия

След приемане на поръчката, стартира нейната подготовка. Робот слага автоматизирано пликчета в червени кошници, след което всяка една потегля към склада с артикули.

Складът е разграничен на три равнища с друга температура, в които се съхраняват стоките. Според поръчката на клиента кутиите обикалят из склада по ленти с дължина към 35 километра. С помощта на 1000 робота за по-малко от 5 минути продуктите се разпределят във всяка от кошниците. Така служащите правят минимални придвижвания, а посредством сканиране на баркодове, системата подсигурява, че в поръчката на клиента не липсва нищо.

 роботи в Англия

„ Червените кутии дават отговор на потребителските поръчки. Средно един консуматор си поръчва по към 50 продукта. Трябва да ги съберем и опаковаме на едно място.

Също по този начин има и жълти, и зелени кутии. Това са продуктите, които съхраняваме в склада. Слагаме ги в тях, с цел да можем по-късно по-лесно да ги разпределим по кутиите на потребителите ”, изясни Луси.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР