Магазинът в София, откъдето е била купена вратната пържола, в

...
Магазинът в София, откъдето е била купена вратната пържола, в
Коментари Харесай

Магазинът, продал пържолата с игла, се оказа виновен и глобен

Магазинът в София, откъдето е била купена вратната пържола, в която дете откри здравна игла, се оказа отговорен за случая и е санкциониран от Българската организация по сигурност на храните.

Административното наказване ще бъде наложено на комерсиалния обект, тъй като е позволил рискова храна на пазара, въпреки той да е нямало метод да откри казуса в пласираната му опаковка с месо.

За случая заяви преди дни фотографът Васил Къркеланов, чиято щерка попаднала на неестествената находка в месото. Той купил вратната пържола от кварталния супермаркет, опекъл я и я сервирал на детето. За благополучие момичето не е потърпевшо от иглата с дължина от съвсем 4 см.

Заради случая организацията по храните назначи инспекция, която била извършена във всички обекти, през които е минало месото. От кланицата, в която са заклани свинете, през предприятието, където трупното месо е транжирано на едри разфасовки, и в комерсиалния обект, в чиято транжорна едрата разфасовка е нарязана под формата на пържоли и осъществена до краен консуматор. Никъде не били открити забележими признаци за съществуване на непознато тяло, оповестиха от ведомството.

Установено било, че свинското месо не е претърпяло спомагателна обработка (като да вземем за пример осоляване, мариноване, шприцоване, тумблиране и др.), а е предлагано като прясноохладена разфасовка. Технологията на рандеман и обработка на месото за произвеждане на месни разфасовки (пържоли) не допуска потреблението на каквито и да е инжекционни принадлежности, включително и игли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР