Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно

...
Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно
Коментари Харесай

В китайски магазин издават бон с йероглифи

Магазин за китайски артикули издава касови бележки с писмени знаци, евентуално укрива обороти, алармираха читатели. Те донесоха в редакцията касова записка от покупката. На нея вместо титуляр е изписано Facebookимето на фирматаHaskovo, дължимата сума, следват йероглифите, евентуално китайски. Спестяваме името на компанията и магазина, с цел да не попречим на инспекцията на Национална агенция за приходите по нашия сигнал. Снощи, в края на работното време на магазина, екип на Национална агенция за приходите го посети.

Нередовната записка е издадена в събота, когато се счита, че рисковете при нарушавания са по- дребни. Така е и в края на работния ден. До в този момент в Хасково сходен случай не е регистриран. Най-вероятно става дума за програмен продукт за наличните артикули в магазина, обвързван с принтер, който издава бележките. Такъв случай имаше неотдавна в Бургас, където приходните инспектори затвориха 3 магазина поради укриване на приходи и нередовни касови бонове.

Няколко са огромните магазини за китайска стока в града, те се радват на доста клиенти поради ниските цени. Китайците обаче би трябвало да съблюдават българското законодателство,както останалите търговци,коментират хасковлии, получили бележката с писмени знаци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР