Магазин за електроуреди и битова техника в град Мездра обяви

...
Магазин за електроуреди и битова техника в град Мездра обяви
Коментари Харесай

Магазин в Мездра обяви промоция, тълпа от купувачи се струпа на входа

Магазин за електроуреди и битова техника в град Мездра разгласи промоция на черна и бяла техника. Заради офертата пред магазина навалица от купувачи се струпва и желае да се възползва. Това се случва макар заповедите на Националния спешен щаб, общинския щаб и здравния министър Кирил Ананиев за противоепидемични ограничения.

Ето каква е и заповедта на кмета на Мездра Иван Аспарухов, чиято точка 9 съгласно поданици на града, е нарушена от въпросния магазин:

1. Да не се позволява визитата и събирането на повече от двама възрастни хора (пълнолетни лица) на открити и закрити публични места.

2. Забранява се потреблението пред и в комерсиалните обекти, които имат право да правят комерсиална активност на територията на община Мездра, на топли питиета (кафе, чай, мляко и др.), алкохолни и безалкохолни питиета.

3. Преустановява се активността на всички вендинг автомати на територията на община Мездра

4. Забранява се предлагането навън на неопаковани храни.

5. Преустановява се активността на всички открити и закрити пазари и борси на територията на община Мездра.

6. Всички лица, които са сложени под карантина/ домашна изолираност, в т. ч. жители, завърнали се от чужбина, да съблюдават прецизно разпоредителните ограничения по време на карантинния период.

7. Общопрактикуващите лекари, които правят активност на територията на община Мездра, да реализират здравно наблюдаване за 14-дневен интервал на поставените под карантина лица от техните пациентски листи.

8. С цел недопускане скупчването на доста хора на едно място, притежателите на търговски обекти, които имат право да правят комерсиална активност на територията на община Мездра, да основат нужната организация и надзор за обезпечаване на минимално разстояние сред клиентите от 2 метра.

9. Забранявам на притежателите на търговски обекти на територията на община Мездра по време на деяние на изключителното състояние в Република България организирането на тотални разпродажби на артикули, ликвидации и промоционални акции. При установени нарушавания, активността на комерсиалните обекти ще бъде спряна.

10. Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура в страната, анулирам краткотрайно платения престой на моторни транспортни средства в централната градска част на гр. Мездра.

11. Собствениците на търговски обекти, ползващи за осъществяване на комерсиална активност общински терени, да бъдат освободени от такса „ масички “ и „ тротоарно право “ за интервала на деяние на ограничаващите ограничения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР