Магаретата се използват на Санторини като транспортно средство, но и

...
Магаретата се използват на Санторини като транспортно средство, но и
Коментари Харесай

До 30 000 евро глоба за нерегламентирана употреба на магаре в Санторини

Магаретата се употребяват на Санторини като транспортно средство, само че и като туристическа атракция за разходки из острова. Те постоянно стават предмет за отбрана от страна на организации и сдружения за отбрана на животните, както и на хора, които подлагат на критика употребата и малтретирането им.

Последната от поредицата реакции пристигна от члена на Motley Crew Томи Лий, който изпрати персонално писмо до гръцкия министър Воридис. Той споделя, че за него е чест, че е роден в Атина и всякога, когато обикаля с групата си, гордо декларира произхода си, само че " има проблем, който вреди на гръцката известност " и се захваща с въпроса за магаретата на Санторини, предава БГНЕС.

Отговорът на Воридис пристигна след публикации в международните медии, препечатани и от гръцки медии:

„ По отношение на магаретата на Санторини министерството на земеделието и храните изпрати указания по какъв начин да ги употребяват въз основа на националното и интернационалното законодателство. Подчертава се, че задачата на министерството в очакване на идния туристически сезон е да ускори подобаващия надзор на цялата територия. При констатиране на нарушавания от страна на инспекторите причинителите ще бъдат осъдени с тежки санкции. Санкцията може да бъде до 30 000 евро “, съобщи гръцкият министър.

Магаретата на Санторини постоянно се употребяват като транспортно средство от остарялото пристанище до центъра на острова и назад, като различно решение за тези, които не желаят или не могат да извървят пешком повече от 500 стъпала или не желаят да употребяват лифта. Разбира се, има и такива, които ги употребяват за разходки по тесните улички на острова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР