Мафиотският бос Матео Месина Денаро беше арестуван от карабинерите след

...
Мафиотският бос Матео Месина Денаро беше арестуван от карабинерите след
Коментари Харесай

Босът на Коза ностра заловен след 30 години бягство от правосъдието

Мафиотският необут Матео Месина Денаро беше задържан от карабинерите след 30 години укриване от правораздаването, предада АНСА.

Денаро е хванат в частна клиника в Палермо, Сицилия.

Син на остарелия мафиотски необут на Кастелветрано Чичо, исторически съдружник на клана Корлеоне на Тото Риина,  Денаро се укрива от лятото на 1993 година, след мафиотските кланета в Рим, Милано и Флоренция, напомня организацията.

Шефът на мафията беше наказан на пожизнен затвор за десетки убийства, в това число това на дребния Джузепе ди Матео, наследник на разкаял се мафиот. Детето беше удушено и разтворено в киселина след съвсем две години плен. Денаро е наказан и за кланетата през 1992 година, които костваха живота на съдиите Фалконе и Борселино и за атентатите в Милано, Флоренция и Рим през 1993 година

Той беше последният мафиотски необут от " първа големина ", който към момента се търсеше. В ареста му през годините са взели участие стотици чиновници на реда. Той е измежду рекордно дълго укривалите се от правораздаването дружно с Тото Риина, който се укриваше 23 години и Бернандо Провенцано, който съумя да прави това 38 години.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР