Маестрото похвали и младия ляв защитник Джанлука Фработа. 21-годишният футболист

Маестрото похвали и младия ляв защитник Джанлука Фработа. 21-годишният футболист ...

Пирло хвали Юве и заяви: Ще пестим силите на Кристиано Роналдо.Маестрото похвали и младия ляв защитник Джанлука Фработа. 21-годишният футболист започна титуляр срещу Сампдория и остави отлични впечатления с представянето си.

"Фработа се справи много добре. Той ми направи впечатление на тренировките и му гласувах доверие заради контузията на Алекс Сандро. Не смятам, че това е било някакъв риск", каза Пирло, след което говори и за привлечения от Шалке 04 Уестън Маккени.

Американският халф също се представи на ниво срещу "моряците" и сравненията с Артуро Видал не закъсняха. "Уестън сбърка няколко подавания, но можем да му простим, защото това беше първият му мач. Ще ни трябва време, за да избистрим различните тактически варианти. Не искам да копирам ничии идеи, имам собствени такива и искам да адаптирам към играта ни най-доброто от отборите, които ме вдъхновяват", допълни Пирло.

свързани статии Риск печели, риск губи за Пирло в Юве

"Започнахме подготовка късно и нямахме достатъчно време да се сработим. Доволен съм от мача, но трябва да продължим да работим. Имах разговор с Кристиано Роналдо и мислим за това кога да получава почивка. Той още е свеж, защото сме в началото на сезона, но понякога, когато имаме по-лесни мачове, ще пестим силите му. Кристиано е много интелигентен и познава перфектно тялото си, затова ще усети кога му е необходимо да намали темпото", завърши Пирло.
 

Източник: gol.bg