Мъдрият български народ е решил никого да не овласти еднопартийно

...
Мъдрият български народ е решил никого да не овласти еднопартийно
Коментари Харесай

Карадайъ: Българският народ е решил никого да не овластява еднопартийно и еднолично

Мъдрият български народ е решил никого да не овласти еднопартийно и еднолично да ръководи. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. 

Лидерът на Движение за права и свободи още веднъж уточни, че предварителни избори ще са непотребни. И последните избори бяха непотребни, и предпоследните бяха. И ние го споделяме не занапред, не в 49-ото Народно събрание, а от много преди този момент. Дадохме оценка още на изборите на 45-ото Народно заседание и след изборите, когато се структурира, че българският народ реши никого да не овласти еднопартийно и еднолично да ръководи, разяснява Мустафа Карадайъ.

Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни аргументи, които наблюдавахме на обществено-политическия терен. Опитите за интервенция на другите управляващи и да се постановат на другите управляващи, макар разделянето по Конституция, много хора ги одобряваха за нещо обикновено, тъй като идваха от един олигархично-медиен енергиен кръг, сподели още той.

По думите му след пет следващи парламентарни избори законодателната власт не действа. Различните управляващи пробват да овладеят останалите, както се случва със правосъдната власт, която също не действа, означи Карадайъ.

Според него не е вест, че „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ са декларирали, че няма да поддържат първия мандат. Те от началото го декларират, само че тяхното продължение е по-интересно и никой не обръща внимание на тяхната концепция, на това, на което се нагледахме последните 30-40 дни, разяснява той. Те споделят: „ ние няма да подкрепим първия мандат, само че с втория мандат ние ще предложим държавно управление на малцинството “, за което те чакат някаква поддръжка - очевидно да се случи това държавно управление, добави Карадайъ. От друга страна, означи той, заявявали с кои няма да вършат нищо и не желаят никаква поддръжка.

От „ Възраждане “ споделят, че не биха подкрепили нищо по-различно с изключение на еднопартийно държавно управление на „ Възраждане “ и те ще желаят да вървят на избори, до момента в който независимо имат болшинство в Народното събрание. От друга страна, Политическа партия не желаят поддръжка от ГЕРБ и в някои от техните изказвания ГЕРБ са сами, в други включват и Движение за права и свободи, изясни той. Аритметически, в случай че създадем сума на народните представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, те са над 140, нещо не мога да схвана логиката за последните 30-40 дни на Политическа партия и Демократична България, добави Карадайъ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР