Мъдрите хора казват, че добрият нападател е богатство за всеки

...
Мъдрите хора казват, че добрият нападател е богатство за всеки
Коментари Харесай

Топ 10 на най-добрите нападатели: Роналдо, Суарес или Левандовски? Кой е №1?

Мъдрите хора споделят, че положителният нападател е благосъстояние за всеки тим. Неслучайно клубовете са склонни да заплащат луди пари за състезатели на тази позиция. Популярният уебсайт fourfourtwo.com разгласява ранглиста за най-хубавите 10 голмайстори в играта.

Тя включва единствено централни нападатели. Играчи като Лионел Меси, Антоан Гризман и Мохамед Салах попадат в друга.

10. Карим Бензема (Реал Мадрид)

Французинът постоянно е подложен на критика от почитателите на " белия балет ". Това не въздейства на мнението на треньорското управление и е закрепостен титуляр. След напускането на Кристиано Роналдо Бензема е във вихъра си. Отбеляза 5 гола в първите 4 мача този сезон. Очакванията за представянето на някогашния национал в Шампионска лига са още по-големи. През предходната година осъществя единствено 12 попадения в 47 срещи, само че все пак помагаше на Роналдо да свети. Карим е потребен при всяко нахлуване, с помощта на интелигентната си игра без топка. Движението му постоянно увлича противниковите бранители, което оставя пространства за останалите нападатели на Реал.

 Снимка 373421
Източник:

9. Ромелу Лукаку (Манчестър Юнайтед)

Белгиецът означи 16 попадения във Висшата лига през предишния сезон. С екипите на Евертън и Уест Бромич съумя да премине това " достижение " от 2017/2018 нееднократно. Участието му на Световното състезание в Русия наподобява му оказа помощ да възвърне головия си усет и още веднъж да превземе лидерските места в класациите на Острова. Лукаку е към момента на 25 и има накъде да се развива. Първото му допиране и потребните отигравания отвън наказателното поле наподобяват доста по-добри от преди. Той е един от дребното играчи на Юнайтед, които съумяват да избегнат рецензиите на Жозе Моуриньо.

 Снимка 363099
Източник:

8. Мауро Икарди (Интер)

Същински звяр в Серия " А ", само че без мачове в Шампионска лига и на Световно състезание. Аржентинецът най-сетне ще се появи на огромна сцена тази есен, тъй като Интер се завръща в " шампионата на богатите ". Икарди порази задачата 29 пъти през 2017/2018, а предходния сезон - 24. Не е неистина, че голаджията носи " нерадзурите " на гърба си напоследък. Офертите към него са все по-апетитни с всеки идващ трансферен прозорец.

 Снимка 348450
Източник:

7. Роберто Фирмино (Ливърпул)

Бразилецът не е характерен таран и при различен управител би играл на по-свободна позиция. Той е централният нападател в страховитото нахлуване на Юрген Клоп на " Анфийлд ". В 99 мача за " мърсисайдците " е вкарал 40 гола. По-скоро положително, а не велико достижение, само че интелигентността, динамичността и техниката го вършат специфичен. Всяка офанзива на Ливърпул с негово присъединяване е непридвидима.

 Снимка 330950
Източник:

6. Единсон Кавани (Пари Сен Жермен)

Изглежда таранът е изчистил порочната си привичка да пропуща на пръв взор обикновени обстановки. Често е подложен на критика за лекотата, с която проиграва преференциални шансове - освен това във значими мачове. От известно време насам Кавани показва израстване и зрялост. Не пропуща да запише името си измежду голмайсторите във всяка среща. 91 от 99 - това са головете му откогато играе на върха на офанзивата, откъдето бе преместен от Златан Ибрахимович преди 2016.

 Снимка 334754
Източник:

5. Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

Дните на Агуеро изглеждаха преброени след идването на Пеп Гуардиола. Аржентинецът не се отхвърли и се пребори с Габриел Жезус за титулярното място на " Етихад ". Качествата му са безспорни. Агуеро разви до съвършенство умеенето си да пресира нападателно съперника - обичан приом в тактиката на Гуардиола. Все по-често се нагърбва и с отбранителни функционалности, само че не не помни да бележи значими голове.

 Снимка 289930
Източник:

4. Хари Кейн (Тотнъм)

Спечелването на " златната обувка " на Световното беляза края на страховит сезон за Кейн. От запаса на Тотнъм през 2014 се трансформира в един от най-хубавите нападатели на планетата. С горделивост носи капитанската лента на Англия. Миналата година осъществя 30 гола във Висшата лига, което е негово най-хубаво достижение. В предходните сезони вкара надлежно 29 и 25. Завършването на офанзивите е най-хубавото оръжие в арсенала му, само че умее и да подава превъзходно. Не е от най-бързите, само че постоянно съумява да се пласира ловко в наказателното поле.

 Снимка 280601
Източник:

3. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен)

Полша се провали на Мондиала, само че Лева не трябва да бъде винен за ранното отпадане. Той е един от най-хубавите на позицията си и непрекъснато потвърждава това. Премина бариерата от 40 гола във всички шампионат през последните 3 сезона с екипа на баварците. Притежава ужасно първо допиране, завършващ удар, а играта му с глава е съвършена - умее да насочва топката в сложни зони за вратарите, придавайки й спомагателна мощ.

 Снимка 372980
Източник:

2. Луис Суарес (Барселона)

Ще навърши 32 години през едния януари, само че е един от най-завършените нападатели в играта. За Барселона вкара 154 гола в 202 мача. Страхотно достижение, тъй като уругваецът не предлага само голове на каталунците - без него напред отборът наподобява друго. Технически добър и с доста здрава физика, Суарес е типичният южноамерикански голмайстор. Почти невероятно е да бъде опазен. Наказва и най-малката неточност.

 Снимка 330667
Източник:

1. Кристиано Роналдо (Ювентус)

Девет паметни години в Реал. Това лято настъпи краят на една епоха за португалската суперзвезда. Започна мъчно в Торино, само че по остаряла своя традиция се чака да откри най-хубавата си форма за значимите мачове. Беше в основата на 3-те следващи триумфа в Шампионска лига. Използван е и по левия фланг, само че силата му е в центъра на офанзивата. Плавният преход от крило към голов див звяр го направи единия от двамата най-хубави играчи на планетата.

 Снимка 372961
Източник:

Превод: Красиан Митев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР