Мадрид. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ще бъдат известни около

...
Мадрид. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ще бъдат известни около
Коментари Харесай

El Pais: Резултатите от изборите ще станат ясни към 23:30 часа

Мадрид. Резултатите от предварителните парламентарни избори ще бъдат известни към 22:30 часа локално време (23:30 часа българско време), написа англоезичното издание на испанския вестник El Pais .
Говорителят на държавното управление Изабел Села и министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка би трябвало да дадат конференция в Центъра за надзор на данните в Мадрид. Броенето на гласовете ще стартира в 20:00 часа (21:00 часа българско време) и към това време ще бъдат оповестени и резултатите от екзитполовете.
Избирателната интензивност към 14:00 часа локално време (15:00 часа българско време)е 37,93%, което е 3,56 пункта по-малко от общите избори на 28 април (41,49%). Политиците се притесняват от по-ниска изборна интензивност вследствие на отмалялост на гласоподавателите. Проучванията демонстрират, че над 50% от испанците имат вяра, че днешният избор ще докара до едва държавно управление и до следващите предварителни избори.
Палатки и лозунги към момента се виждат наоколо до историческата постройка на университета в Барселона, които припомнят за уличните митинги, които започнаха, откакто Върховният съд осъди девет каталунски сепаратистки водачи на дълги години затвор опита за разединение на провинцията през 2017 година Последвалата седмица на принуждение накара управляващите да изпратят хиляди полицейски подкрепления в района, с цел да предотвратят възможни безредици в деня на изборите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР