Мадрид. Испанският Конгрес е решил да започне обсъждане на реформи

...
Мадрид. Испанският Конгрес е решил да започне обсъждане на реформи
Коментари Харесай

El Pais: Испанският Конгрес започва процедура за декриминализиране на обидата срещу Величеството

Мадрид. Испанският Конгрес е решил да стартира разискване на промени в Наказателния кодекс, с които да бъдат понижени или изцяло отстранени наказванията за действия като засегнатост против краля, подбудителство към тероризъм и засягане на нечии религиозни усеща, написа онлайн изданието на вестник El Pais .
Инициативата е на лявата партия „ Подемос “, която има поддръжка на ръководещата Социалистическа партия и сепаратистките баски и каталунски партии, а против нея се оповестиха дясноцентристиките „ Сиудаданос “ и Народната партия, които настояват, че обстановката е „ всички против знаците и иинституциите “, отбелязва изданието. Опозиционните партии настояват, че Социалистите поддържат промяната, с цел да се отплатят на сепаратистките партии за това, че са подкрепили вота на съмнение, с който бе свален от премиерския пост водача на Национален парк Мариано Рахой, а неговото място бе заето от ръководителя на СП Педро Санчес.
Във вторник бе утвърдено започването на процедурата за смяна на Наказателния кодекс със 180 гласа „ за “ и 160 „ срещу “. Ако болшинството се резервира и няма други оферти за промени, в границите на няколко месеца към този момент няма да е закононарушение да обиждаш краля, националните знаци и държавните институции и да обиждаш на религиозна основа, написа El Pais, като показва, че, въпреки всичко, социалистите и Баската национална партия са предизвестили, че желаят да сложат някакъв „ предел “ на промяната.
По думите на депутата от „ Подемос “ Алберто Гарзон, задачата на самодейността е да отбрани правото на свободно изложение, което е било в развой на „ ограничение на политическо и сьдебно равнище “.
Вестникът показва, че „ организациите за човешко права “, като Амнести Интърнешънъл, са подлагали на критика Испания за това, че лишава жителите си от правото им на свободно изложение, потвърждавайки, че случаи, като този на Волтоник, испански рапър, наказан на три години затвор за засегнатост против краля, демонстрират, че се „ санкционират “ законните им възгледи. Наскоро пък е бил задържан артистът Уили Толедо, който е засегнал религиозните усеща на хората посредством обява във „ Facebook “ и така нататък

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР