Мадрид, Испания – В интервю за Ал Джазира испански министър

...
Мадрид, Испания – В интервю за Ал Джазира испански министър
Коментари Харесай

Йоне Белара от Испания: Израел трябва да прекрати „геноцида“ на палестинците в Газа

Мадрид, Испания – В изявление за Ал Джазира испански министър прикани интернационалната общественост да глоби Израел, която тя упрекна в „ плануван геноцид “ над палестинците в Газа.

Йоне Белара, испанският министър на обществените права и водач на крайнолявата партия Podemos, също осъди международните водачи за явен двоен стандарт – сподели, че до момента в който нарушаванията на човешките права в Украйна са наказани, има „ оглушително безмълвие “ за жертвите на израелските бомбардировки.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Не можем да объркаме Хамас с всички палестинци “: споделя Испания на фона на прегледа на помощта Испански политици, изразили благосклонности към Палестина, вбесиха Израел Знайте имената им: Палестинци, убити при израелски офанзиви против Газа завършек на списъка

„ Израелската страна би трябвало да приключи този плануван геноцид против палестинския народ “, сподели Белара в сряда.

„ Защо можем да даваме уроци по човешки права в други спорове, а не тук, когато светът гледа с смут? Смъртта на хиляди деца, майките обезверено крещят, тъй като са очевидци на убийството на децата си.

„ Има оглушително безмълвие на толкоз доста страни и толкоз доста политически водачи, които биха могли да създадат нещо. Говоря за това, което познавам добре, което е Европейският съюз. Изглежда проявата на двуличие, която демонстрира Европейската комисия, е неприемлива. “

Испания и други народи би трябвало да пресечен дипломатическите връзки с Израел в символ на митинг против неговото нахлуване против Газа, настоя тя.

На 7 октомври палестинската формация Хамас, която ръководи линията Газа, извърши невиждана офанзива в Израел, убивайки повече от 1000 израелци и отвеждайки стотици в плен.

С оповестената цел да смаже Хамас, Израел стартира да бомбардира Газа, една от най-гъсто обитаемоте зони в света, убивайки повече от 10 000 души, в това число доста деца.

Гражданите на Испания бяха хванати и от двете страни на рецесията.

Вестник El Pais, базирайки се на дипломатически източници, заяви, че испанският жител Иван Иляраменди, който беше похитен от Хамас на 7 октомври, е умрял. Той живееше в кибуц.

Испания също е измежду западните народи, които се пробват да изтеглят част от своите жители от Газа.

Европа „ губи опция “ да предприеме дейности

Скоро откакто стартира съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година, Европейският съюз побърза да глоби съветския президент Владимир Путин и неговите помощници.

Белара предложи Европейски Съюз да отразява своите „ бързи дейности “ в тази ситуация против Израел.

„ Те реагираха [по мотив войната в Украйна].

„ Губим опцията. В момента можем да създадем доста неща “, сподели тя, в това число стопански наказания против израелския министър председател Нетаняху, който тя разказа като „ военнопрестъпник “, и неговия политически кръг.

Политиците, виновни за „ натискането на бутона “, би трябвало да бъдат изправени пред Международния углавен съд и съдени за одобрение на бомбени акции, ориентирани против цивилно население – „ очевидно нарушаване на човешките права “, сподели тя.

„ Настоявам моята страна и други страни да пресечен дипломатическите връзки с Израел. Мисля, че това ще изпрати вярното политическо обръщение, което е, че не желаеме да имаме нищо общо с този боен нарушител като този водач “, сподели тя.

„ Трябва да действаме и би трябвало да бъдем по-твърди макар обстоятелството, [че Израел] е доста всесилен и има мощни другари. ”

Партията на Белара, Podemos, е младши сътрудник в настоящото ляво съдружно държавно управление на Испания, което се управлява от социалистическия министър председател Педро Санчес.

Испания изиска освобождението на повече от 200 заложници, взети по време на офанзивата на Хамас, и прикани за помирение. Той също по този начин приканва за снабдяване на филантропична помощ в Газа, където храната е станала боязън, а здравните и водоснабдителните услуги са на ръба на колапс.

Хосе Мануел Албарес, испанският външен министър, сподели пред испанската телевизия RTVE в сряда, че Мадрид ще удвои помощта за цивилното население на Газа до 43 милиона $.

„ По-достойна позиция “

Войната поляризира политическите партии в цяла Европа и видя хиляди протестиращи да излизат по улиците в целия континент, с цел да изискат преустановяване на огъня.

Поредица от пропалестински шествия се организираха в Мадрид, Барселона и други испански градове през последните седмици без никакви публични ограничавания.

Според държавната статистика Испания има огромно мюсюлманско население от към два милиона души. Около 50 000 евреи също живеят в страната.

Позицията на Испания по отношение на публичния активизъм по отношение на войната Израел-Хамас се разграничава от прилежаща Франция, която забрани пропалестинските маршове. Германия и Обединеното кралство също започнаха репресии против пропалестинския активизъм.

Белара осъди европейските държавни управления, без да ги посочва, за „ криминализиране “ на про-палестинското придвижване.

„ [Испанското] държавно управление поддържа по-достойна позиция от други страни от европейската общественост, които криминализират пропалестинското придвижване, забранявайки демонстрациите. Това, което желая, е Испания да направи повече, Испания да направи всичко по силите си “, сподели тя.

Игнасио Молина, специалист по външна политика в Автономния университет в Мадрид, сподели, че Испания е ненапълно отвън Европа във връзка с позицията си по отношение на Палестина, само че акцентира, че възгледите на Белара се разграничават от държавното управление, чиято линия е по-балансирана. < /p>

„ Испания има положителни връзки с Израел, само че сходно на Ирландия и някои други европейски страни, тя е измежду най-благосклонните към палестинската идея “, сподели той пред Ал Джазира.

„ Испания стартира дипломатически връзки с Израел едвам през 1986 година, само че направи съпричастни жестове към Израел, като да вземем за пример предлагането на испанско поданство на сефарадските евреи. “

През 2015 година испанското държавно управление разгласи, че на сефарадските евреи, които са били изгонени от Испания през 1492 година, ще бъде препоръчано поданство като метод за възмездие за експулсирането от католическите монарси.

Във вторник Испания уважи генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който беше подложен на критика от Израел поради забележките му, че офанзивите на Хамас „ не са се случили във вакуум “.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР