Мадрид е под бод блокада на таксиметрови шофьори. Хиляди се

...
Мадрид е под бод блокада на таксиметрови шофьори. Хиляди се
Коментари Харесай

Мадрид под блокада: Масова стачка на таксиметрови шофьори

Мадрид е под бод обсада на таксиметрови водачи. Хиляди се включиха в проява против онлайн таксиметровите компании в Испания. Масовата проява съответства с откриването на най-големия туристически интернационален конгрес, който започва в испанската столица.

Горящи автомобилни гуми, гневни лозунги и конфликти сред таксиметрови водачи и служители на реда - по този начин наподобява през днешния ден Мадрид. Недоволството на водачите на таксита е против фирмите за споделено пътешестване Юбър и Кабифай. Обвиняват ги в нелоялна конкуренция.

- След толкоз доста години работа, в този момент желаят да ни махнат от бранша.
Протестиращите упорстват да се вкарат специфични ограничавания при издаването на лицензи на водачите за споделено пътешестване.

- Не желаеме доста. Само да съблюдават закона.
Испанските таксиметрови водачи от дълго време недоволстват против онлайн фирмите за споделено пътешестване. Вчера управляващите в Барселона предложиха като компромисно решение клиентите на Юбър и Кабифай да поръчват коли един час по-рано. Двете компании, обаче, заплашиха, че ще прекратят активността си в града.

Голяма част от испанците поддържат митинга на таксиметровите водачи. Днес, обаче, демонстрацията провокира и гневни реакции.

- Тук сме поради туристическото ревю. Не успяхме да хванем метро. По улиците е безпорядък, рейсовете не идват на време. Така че би трябвало да вървим.
Организаторите на туристическото ревю се притесняват, че митингът ще има отрицателно въздействие върху форума. Миналата година той беше посетен рекордно - от 251 хиляди души.

 Стачка на испански таксиметрови водачи Стачка на испански таксиметрови водачи
Транспортен безпорядък в Мадрид. Таксиметровите водачи в испанската столица блокираха автомагистрала и един от основните булеварди в града. Те недоволстват срещ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР