МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Гласоподавателите с увреждания в Уисконсин трябва

...
МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Гласоподавателите с увреждания в Уисконсин трябва
Коментари Харесай

Хората с увреждания съдят в Уисконсин за липса на електронни бюлетини за задочно гласуване

МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Гласоподавателите с увреждания в Уисконсин би трябвало да могат да гласоподават по електронен път и невъзможността да се даде тази алтернатива за идния 13 август първичните и президентските избори през ноември са дискриминационни и противоконституционни, се твърди в дело, заведено във вторник в щата на бойното поле.

Искът има за цел да изисква електронното неприсъствено гласоподаване да бъде алтернатива за хората с увреждания, тъкмо както е за военните и задгранични гласоподаватели. Съгласно настоящия закон на Уисконсин, хората с увреждания са „ третирани неравностойно и са изправени пред действителни и обилни спънки за присъединяване в неприсъствено гласоподаване “, се твърди в правосъдния иск.

Бюлетините за задочно гласоподаване, в това число кой може да ги върне и къде, бяха политическа точка в изменящия се щат Уисконсин, където четири от последните шест президентски избори бяха решени с по-малко от процентен пункт. Върховният съд на Уисконсин би трябвало да изслуша причини последващи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР