Мадисън Кийс винаги е била сред тенисистките с най-голям потенциал

...
Мадисън Кийс винаги е била сред тенисистките с най-голям потенциал
Коментари Харесай

След победата над Швьонтек: Кийс подчини и шампионката от Уимбълдън

Мадисън Кийс постоянно е била измежду тенисистките с максимален капацитет в WTA Тура и от години упованията към нея са да завоюва шампионат от Големия шлем. Американката разполага с един от най-хубавите сервиси в света, а също по този начин е способна да удря топката с голяма мощ от двете страни, което привидно я трансформира в приключен претендент за значими оценки. Кийс обаче постоянно е срещала проблеми със своето неизменност и също по този начин е страдала от сериозен брой травми през кариерата си, само че нещата най-сетне се подредиха през сегашния сезон. Бившата номер седем откри 2022-ра със спечелването на трофея в Аделаида, като това беше първа купа за нея в последните три години.

Впоследствие тя се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън и въпреки да позволи прочут спад през последните месеци, то още веднъж се завърна към най-хубавите си изяви на корта за конкуренцията в Синсинати, която в предишното е печелила. 27-годишната тенисистка през вчерашния ден надигра изрично самата номер едно Ига Швьонтек, до момента в който през днешния ден не остави шансове на шампионката от Уимбълдън -. Елена Рибакина. Местната представителка не изпусна самодейността в съвсем нито един миг и справедливо се наложи с крайното 6:2 6:4, с цел да си подсигурява място на полуфиналите, където я чака среща с една всред Айла Томлянович и Петра Квитова.

Двете тенисистки се пробваха да наложат нападателния си жанр още от първата точка, единствено че изрично Кийс съумя да вземе това основно превъзходство, защото шампионката от Уимбълдън вкарваше под половината си първи сервиси в игра и ставаше доста уязвима. Ретурите на международната номер 25 постоянно намираха страничните линии, до момента в който казахстанката не можеше да навлезе в оптималния си темп и бързо се оказа догонваща с 0:4. Все отново Рибакина откри метод да се разпише в резултата, но нямаше сили за някакъв по-сериозен поврат и откриващата част отиде в актива на полуфиналистката от Мелбърн.

Нещата радикално се трансформираха при започване на втория сет, тъй като казахстанката можеше да разчита на доста усъвършенстване в началния си удар и по този начин успяваше да управлява точките от главната линия. Изведнъж Кийс беше принудена да заема отбранителна позиция и тези условия незабавно се отразиха отрицателно на американката, която изостана с ранен пробив. Местната фаворитка обаче нямаше желание да предава самодейността и се завърна с поредност от още по-смели отигравания, които ѝ разрешиха да завоюва пет поредни гейма и по този метод да постави точка на разногласието в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР