Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом

...
Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом
Коментари Харесай

Колко спечели 28-годишната Маделин Уестерхуд, която е шеф на Овалния кабинет на Доналд Тръмп

Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните чиновници в Белия дом под управлението на президента Доналд Тръмп.

През 2017 година администрацията на Тръмп наема 26-годишната тогава Маделин като специфичен секретар и помощник на президента, за която позиция е печелила 95 000 $ на година. През февруари тази година е нараснала в началник на Овалния кабинет, който е работното място на амeриканския президент. Възнаграждението на младият приближен чиновник на Тръмп става 145 000 $ съгласно отчета за заплатите в Белия дом от 1-ви юли.

Това е с 15 000 $ повече от заплатата, която Уестерхуд е получавала предходната година като помощник - 130 000 $ и съвсем двойно повече от междинното годишно заплащане на връстниците ѝ 69 000 $.

За съпоставяне Анита Брекинридж, помощник на някогашния президент Барак Обама е спечелила 95 000 $ за две години, преходният чиновник на тази позиция Кейти Джонсън е получила 90 000 $ за втората година.

Уестерхуд, която е от Калифорния, притегли вниманието на медиите още през 2026 година, когато тя беше снимана да съпровожда високопоставени персони в небостъргача Trump Tower. По това време Маделин е била помощник на отговорника на работещите в Републиканската национална партия Кейти Уолш.

Тя приключва колежа Чарлстън през 2013 година като бакалавър по политически науки. Според уеб страницата на университета студентката прескочила един учебен срок от последната година поради стаж в президентската акция на Мит Ромни през 2012 година.

След като е приключила образованието си, тя се мести във Вашингтон и е стажант при Джон Кембъл в Камарата на представителите в Калифорния, преди да стане част от Републиканската национална партия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР