Мадан се готви да разкрие база за развитие на информационните

...
Мадан се готви да разкрие база за развитие на информационните
Коментари Харесай

Фирма от ИТ-сектора стъпва в Мадан

Мадан се готви да разкрие база за развиване на осведомителните технологии, излиза наяве от известие на кмета Фахри Молайсенов.
„ Днес предизвиках извънредно значима среща, с която вършим и първата значима крачка, касаеща развиването на IT-сектора в Мадан и младежите, насочили се към тази сфера. В срещата присъединяване взеха един от притежателите на сполучлива IT-компания и няколко от младите експерти в региона на осведомителните технологии, родом от Мадан и Рудозем. Основната тематика на диалог бе разискването на опциите за развиване на IT-сектора в Мадан и модела на работа, които да притеглят и задържат младежите в родния им град, създавайки работни места в този отрасъл. Тази среща при всички случаи беше доста нужна и уповавам се потребна “, споделя Молайсенов.
IT- секторът е най-бързо развиващият се и в голямата си част хората, които работят в него, са млади, интелигентни и образовани. „ А тук в Мадан ние имаме задоволително такива и ще търсим благоприятни условия за развиване в тази посока. Благодарен съм и на притежателите на компанията, които след София и Пловдив избраха, само че не инцидентно, Мадан за разширение на активността си. По време на срещата уверих присъстващите, че това, което зависи от мен и общината, като материално-техническа инфраструктура, база и всичко, което е належащо, с цел да започва начинанието, могат да разчитат на безусловно подпомагане “, акцентира градоначалникът.
По думите му за всеки кмет няма по-голям триумф и наслада от това да съумява да резервира най-голямата полезност и благосъстояние на общината – нейните поданици, нейните младежи, които през последните години развиват капацитета си в други градове и страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР