Mачовете с начален час 16:30 пораждат сериозно напрежение сред членовете

...
Mачовете с начален час 16:30 пораждат сериозно напрежение сред членовете
Коментари Харесай

Футболистите в Италия не искат да играят в следобедни мачове

Mачовете с начален час 16:30 пораждат съществено напрежение измежду членовете на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия.

Местната федерация се надява, че ще може да рестартира шампионата на 13 юни, като оставащите 12 кръга да бъдат изиграни за допустимо най-кратък интервал от време. Срещите ще бъдат разпределени в три часови диапазона - от 16:30 часа, от 18:45 часа и от 21:00 часа.

" Да играем мачове в 16:30 в средата на лятото, през юни и юли? Няма метод, в който футболистите да играят толкоз доста мачове по това време ", сподели Умберто Калчано, вицепрезидент на Асоциацията пред " Ла Република ".

" Президентите на клубовете мислят само за малките екрани, само че не и за здравето на играчите ", пък сподели капитанът на Бреша Даниеле Гасталдело. " Вие рискувате сигурността на играчите ", добави Гасталдело.

" Да се изизграят толкоз доста мачове при такива температура през лятото няма да бъде елементарно. Да играем в 16:30 ще бъде скандално, в случай че това се случи ", добави той.

Бившият лекар на националния тим на Италия Енрико Кастелачи съпостави препоръчаните условия с тези от международното състезание в Бразилия през 2014 година.

" Много е мъчно да се играе в такива условия. В Бразилия влажността на въздуха следобяд е 90 %. Това са сложни за справяне условия. Аз персонално бих избягвал това време от деня ", сподели още доктор Кастелачи.
 Президентът на Лацио е завел дело против
Президентът на Лацио е завел дело против " Гадзета дело Спорт "

" Свободата на словото не разрешава да се нарушава правото на човешкото достолепие "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР