Мачовете между националните отбори могат да бъдат изключително изморителни за

...
Мачовете между националните отбори могат да бъдат изключително изморителни за
Коментари Харесай

Да се прибереш след над 20 000 км път и нито една игрова минута

Мачовете сред националните тимове могат да бъдат извънредно изморителни за футболистите. Някои от тях пропътуват големи дистанции, играят срещи през два-три дни и по-късно се прибират в клубния си тим за още от същия сразяващ режим.

За една звезда на испанския първенец " Реал " Мадрид обаче паузата поради интернационалните срещи бе странна. Винисиус Жуниор се завърна въз основата " Валдебебас ", откакто навъртя към 20 700 км път... без да запише и една игрова минута за Бразилия.



В кралския клуб одобряват обстановката със смесени усеща. От една страна са разочаровани за играча, от друга виждат опция Винисиус да бъде пресен за конфликта с " Виляреал " в събота. Крилото може да стартира като титуляр вместо Еден Азар, който даде позитивна проба за ковид.

Въпреки че изгледа от резервата пейка мачовете на " Селесао " с Венецуела (1:0) и Уругвай (2:0), Винисиус вижда единствено позитиви от времето, прекарано в бразилския лагер. За месните футболисти е огромна чест просто да получат повиквателна, а младокът не съставлява изключение.

За по-малко от две седмици Винисиус пътува от Мадрид до Рио, от Рио до Сао Пауло, от Сао Пауло до Монтевидео и оттова назад в испанската столица.

Поне за играча остава успокоението, че треньорът на " Реал " Мадрид Зинендин Зидан ще му гласоподава повече доверие от националния селекционер Тите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР