Мачовете между Берое и Ботев (Пловдив) винаги са имали особен

...
Мачовете между Берое и Ботев (Пловдив) винаги са имали особен
Коментари Харесай

Берое и Ботев набраха скорост преди стотното издание на Битката за Тракия

Мачовете сред Берое и Ботев (Пловдив) постоянно са имали необикновен заряд, а през днешния ден двата отбора ще излязат за стотен път в Битката за Тракия и ще са пределно стимулирани да продължат възходящото си показване от началото на сезона. Заралии нямат загуба, а в предишния кръг реализираха първия си триумф, като надвиха с 2:0 над градския си противник Верея. “Канарчетата” пък стартираха със загуба от Левски, само че след това взеха 6 точки от мачовете със Септември (София) и Етър, което ги изкачи в челната тройка на класирането.

Не единствено семейството, само че и положителната форма на отбора дава съображение Берое да се смята за любимец в конфликта. Съставът на Александър Томаш работи много разнообразно в офанзива, а отбраната по традиция е една от най-стабилните в групата. Новите попълнения се включиха мощно и това не може да не радва младия експерт.

Ветеранът Мартин Камбуров и през днешния ден ще е огромната опасност за Ботев. Меска и Вандерсон ще тормозят крайните бранители на пловдивчани, а Борислав Цонев ще играе пред двойката вътрешни халфове Мартин Райнов и Иван Минчев.

Ботев също ще е спретнат в системата 4-2-3-1, като на върха на офанзивата ще е Стивън Петков, а тримата, които ще му оказват помощ най-активно, ще са Тодор Неделев, Васил Шопов и Густаво Афонсо. Капитанът Лъчезар Балтанов и Серкан Юсеин ще играят по-близо до отбраната.

Пловдивчани са отбелязали най-малко по един гол във всеки от последните си 8 мача с Берое, само че би трябвало съществено да се тормозят от Камбуров, който има цели 13 гола във вратата на “жълто-черните”.

От изиграните 99 мача за състезание Ботев е завоюва 38, равенствата са 26, а Берое има 35 победи.

ППЛ - 4-и кръг:

БЕРОЕ - БОТЕВ (ПД)

Вероятни сформира:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; Бандаловски, Хаджиев, Алкан, А. Василев; Райнов, Минчев; Вандерсон. Б. Цонев, Меска; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш
БОТЕВ (4-2-3-1): Кайзер; Ф. Филипов, Ничев, Р. Терзиев, Й. Минев; С. Юсеин, Балтанов; Неделев, В. Шопов, Афонсо; С. Петков
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: “Берое”
НАЧАЛО: 18:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 4 кръг, събота 11 август  Берое 18:45  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР