Мачове пред празни трибуни в продължение на един месец -

...
Мачове пред празни трибуни в продължение на един месец -
Коментари Харесай

Хаос и интереси: Как коровирусът засегна лютата борба в италианския футбол

Мачове пред празни трибуни в продължение на един месец - такива ограничения планува италианското държавно управление след увеличаващия се брой на инфектирани с ковид в страната. На незабавна среща в Рим сред управлението на италианската лига Серия А, президентите на водещите клубове и спортния министър Винченцо Спадафора бяха разисквани вероятните ходове.

Желанието на всички в Италия е футболното състезание да продължи по проект, вместо непрекъснато да се отсрочват мачове.

В два следващи уикенда към този момент бяха отсрочени срещи, в които домакини бяха отбори от Северна Италия. Лигата отсрочи и полуфиналните мачове от шампионата за купата - " Ювентус " против " Милан " и " Наполи " против " Интер ".

" Първенството би трябвало да продължи по проект. Мисля, че най-правилното е да опитаме да защитим здравето на публиката, да се играе при закрити порти и да няма всеобщи прояви ", сподели Спадафора.

Недоволството на огромните

Отлагането на мачове в последните два уикенда докара и до огромно неодобрение. Част от клубовете се оплакаха, че изискванията би трябвало да са идентични за всички - или всички мачове се играят без аудитория, или всички се отсрочват.

В момента в Серия А се води битка за купата, каквато от дълго време не е имало. Водач е " Лацио " с 62 точки, само че и мач повече от първенеца " Ювентус " (60 точки). Трети е " Интер " с 54 точки и две срещи по-малко от " Лацио ".

 Президентът на
© Reuters

Президентът на " Лацио " Клаудио Лотито след срещата сред клубовете и спортното министерство

Президентът на " Интер " Стивън Жан назова шефа на Серия А Паоло дал Пино " смешник ". Причина за това беше отлагането на дербито с " Ювентус " и спомагателното втвърдяване на календара през май.

" Играете си с календара, а здравето на хората постоянно остава на назад във времето. Вие сте може би най-големите и най-мрачните клоуни, които съм виждал. 24 часа? 48 часа? 7 дни? Какво още? Каква ще е идната ви стъпка? И тъкмо вие в този момент ми говорите за великодушие и почтена конкуренция ", написа Жан в обществените мрежи.

Пред " Гадзета дело спорт " той изясни, че преди всичко пред всичко останало би трябвало да бъде поставяно здравето на хората.

Водещите клубове в страната не са удовлетворени поради концепцията отсрочените мачове да се изиграят през май. Тогава е краят на сезона, когато ще се проведат финалите в Шампионската лига и Лига Европа, а за момента италиански клубове не престават и в двата шампионата.



Ситуацията с другите спортове

В последните дни италианският парламент заседава интензивно и за обстановката в останалите спортове и съревнования, които текат на територията на страната сега. Волейболното състезание на Италия сега е спряно, а ограниченията, които се разискват, са осъществяване на надпревари само без аудитория.

Официално удостоверение още няма.

В идващите 20 дни на територията на Италия би трябвало да се проведат и три от най-големите колоездачни надпревари - Страде Бианке (7 март) в Тоскана, Тирено - Адриатико (11-17 март) в провинция Марке и класиката Милано - Санремо (21 март) в Ломбардия.

По всяка възможност и трите прояви ще бъдат отсрочени. На 9 май стартира и Джиро д`Италия.

В страната към този момент бяха отсрочени мачове от шампионата Шестте народи в ръгбито. Единствено стартовете в Световната купа по ски през предишния уикенд минаха по проект.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (222)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР