Мъчителното главоболие е в състояние да ни извади извън строя.

...
Мъчителното главоболие е в състояние да ни извади извън строя.
Коментари Харесай

С лимон и джинджифил срещу мъчителното главоболие

Мъчителното главоболие е в положение да ни извади отвън строя. То е причина за нарасналата нервност, изразяваща се в експанзия към близките и към самите нас, както и за понижената продуктивност.

Честите аргументи за главоболие са стрес, напрежение, безпокойствие, проблеми със синусите, мигрена, липса на сън и дехидратация.  

В такива моменти инстинктивно първо посягаме към медикаментите с вярата, че те ще ни избавят трайно от казуса. Мигновено облекчение на болката е постижимо и благодарение на няколко лесни метода, както и с естествени домашни средства. Ето част от изпитаните през годините предписания за битка против болката:

Вода със сок  

Лимонът е доста ефикасен и мощен лек за преодоляване на главоболие, защото той работи освежаващо и релаксиращо. Цитрусът поддържа киселинно-алкалния баланс в нашето тяло в оптимални правила. Това има огромно значение за проявата на пристъпите на мигрена. Приема на топла вода всяка заран най-добре комбинирайте с  потреблението на сока от 1/2 лимон. Този елементарен способ обезпечено ще понижи интензивността на мигренозните офанзиви и тяхната дълготрайност.

Ябълки  

Не единствено зелената ябълка, само че и ябълковият оцет са ефикасни средства, с чиято помощ ще преборите главоболието. Те възвръщат киселинно-алкалното равновесие в организма. Доказано е, че ароматът на зелената ябълка е средство, редуциращо мигренозното главоболие. Ако заран се будите с главоболие, изяжте парче ябълка, поръсено с малко сол. След това изпийте чаша топла вода.  

Мента

Ухаещата на прохлада мента притежава  успокояващи свойства, които оказват помощ за потушаване на мощната болежка в главата.  

Пригответе билкова настойка ​​от мента, добавяйки чаена лъжичка от нея към чаша вряща вода. Покрийте съда с капак и оставете запарката да се кисне. Прецедете и подсладете с мед. Пийнете чая постепенно, на дребни глътки.

Използвайте ментово масло, с цел да масажирате нежно слепоочията, челюстта и тила. Един подобен сеанс подсигурява мигновено облекчение на болката.

Отвара от корени  

Ароматният чай от джинджифил има противовъзпалителни качества, които оказват помощ на тялото с лекост да пребори главоболието. Отвара от корена също по този начин оказва помощ за разширението на артериалните съдове. По този метод понижава възпалителните процеси и задейства производството на хормони в мозъка, намаляващи спазмите.

Напитката, приготвена от лъжичка джинджифил, която кисне 10 минути в двеста грама вода, призната трикратно, е гаранция за понижаване на възпалението в организма и облекчение на главоболието. От изключителна значимост е да  стартирате лекуването с нея при първи признаци, с цел да подейства по-бързо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР