Мъчително и трагично е оцеляването на легендарната тв режисьорка Ласка

...
Мъчително и трагично е оцеляването на легендарната тв режисьорка Ласка
Коментари Харесай

ТВ легенда ослепя напълно

Мъчително и трагично е оцеляването на именитата тв режисьорка Ласка Минчева. Доайенката на Българска национална телевизия в последната година е в извънредно неприятно здравословно положение, като неотдавна изцяло е изгубила своето зрение, написа вестник Ретро.

Това споделя нейният племенник Атанас Михайлов, който сега е поел грижите за нея. Освен цялостната слепота Минчева е с парализа на половината тяло, приковала я за леглото след прекаран солиден инсулт преди година и половина. Отделно от това режисьорката имала потребност да приема наложително инсулин по три пъти на ден, с цел да не изпадне в рецесия около диабета, който я изтезава.

Племенникът на Ласка споделя, че са нужни по към 2000 лв. месечно за нейното оцеляване. Той плащал по 1400 лв. на месец на профилирано здравно лице, с цел да има човек непрекъснато до леглото ѝ. Отделно от това се давали по 640 лв. на рехабилитатор, който да я раздвижва след прекарания инсулт. Лекарствата пък въобще не влизали в тези суми. „ Имам пари да се грижа за нея за още месец, два. После не ми се мисли… “, споделя Атанас Михайлов.

Доскоро имаше дарителска сметка, на която се набираха помощи за оцеляването на тв легендата. Сега обаче арбитър реализатор наложил запор над нея поради дълг, взет от починалата ѝ щерка преди 6 години. Вихра умря през август 2018 година, а въпросната сметка бе открита на нейно име, с цел да могат познати и непознати да ѝ оказват помощ финансово да пребори рака. В последна сметка подлата диагноза я победи и тя издъхна от разсейките в гръдния панер, гръбначния дирек, главата, дробовете и инсулт на 51-годишна възраст. Вихра също работеше в Българска национална телевизия, а след трагичната ѝ гибел майка ѝ напълно се унищожи.

Ласка Минчева от дълго време е пенсионерка, само че взема пенсия в най-малък размер, въпреки да има 42 години стаж в малкия екран. Още преди да се разболее съдбовно и да погребе щерка си, Ласка живеела съвсем на прага на мизерията, като постоянно едвам намирала пари за храна. Сега племенникът ѝ Атанас е разкрил нова дарителска сметка, като се надявал сътрудниците ѝ да си спомнят за нея и да ѝ оказват помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР