Мачете, три пистолета и няколко ножа е имал Елиът Роджър

...
Мачете, три пистолета и няколко ножа е имал Елиът Роджър
Коментари Харесай

Секс или смърт - самотните мъже са новата терористична заплаха

Мачете, три револвера и няколко ножа е имал Елиът Роджър на 23 май 2014 година. С тях той убива 6 души и ранява 14, а след това се прострелва в колата си. Малкото градче Айла Виста в Калифорния е в потрес от кървавата кавга. Но една група хора възприема всеобщото ликвидиране, за което Роджър се е готвил в продължение на 2 години, като героична постъпка. Те го назовават " светец " и " страдалец " и дефинират постъпката му " героична ". Това  е групата на така наречен " инсели " - (от " involuntary celibacy " — " несъзнателно самоограничение " ).
Терминът се появява за първи път през 1997 година, с помощта на канадска студентка, която започва плана Alana’s Involuntary Celibacy Project. Тя се пробва да сплоти хора от целия свят, които страдат от неволното си непорочие и заради някаква причина не могат да намерят съкровен сътрудник. В групата влизали мъже и дами, хетеросексуални. Проектът не съществува дълго време, само че бързо печели почитатели, които присвояват наименованието " инсели ". Сега по-голямата част от участниците са мъже, главно от Северна Америка и Европа, а в доста от форумите им е неразрешен достъпа и присъединяване на дами
Откъде идва придвижването за правата на мъжете?
Движението за правата на мъжете се заражда при започване на XX век и в началото се пробва да преразгледа робското състояние на работещите в капиталистическата система. Мъжете по-често умират при трудови злополуки, във война и попадат в пандиза. Често придвижването се опира на маркистката идеология - то вижда подтисничество в държавното управление и подкрепяла битката на дамите за техните права и обществено тъждество. 
В началото на 70-те години на предишния век, когато придвижването на феминистките стартира да придобива невиждана мощ, мъжкото придвижване стартира да се разкрива и част от последователите му стартира да се назовава Движение за правата на мъжете. В началото членовете му се пробват да влязат в полемика с феминистките, само че скоро то се трансформира в маргинално патриархално придвижване, прокарващо " обичайните полезности. "  В наши дни един от най-известните представители на придвижването за мъжките права е Пол Илам. Той не се причислява към инселите, само че е един от главните идеолози на системата за " мъжкото предимство ", което може да се смята за клон на инселите. Ето каква е неговата позиция: " Вагината ще е единствената действителна власт, която в миналото ще е налична на дамите. Махнете безнадеждно оптимистичното мислене на дамите и ще останат голите обстоятелства, които приказват, че мъжете и единствено мъжете са способни на действителни достижения и власт. Те основават технологии, народи, лекуват заболявания, основават империи и движат света напред. "
Тероризъм и радикалните инсели
На 2 юли 2018 година 29-годишен мъж откри огън на една от оживените улици на Торонто. Той рани повече от 10 души и умъртви две девойки - на 18 и на 10 години. " Ислямска страна " пое отговорността за акт, само че полицията опроверга връзката сред стрелбата и групировката. Атентатът зарадва освен терористите. Във форумите на въздържателите новината се възприема радостно, като назовават инсела продължител на възстанието. Андерс Брейвик, който през 2011 година умъртви 77 души, също се причислява към този тип " герои ", той си е правил пластични интервенции и е женомразец. Други терористи-женомразци са Джордж Содини, умъртвил трима души по време на занимание по женска аеробика и Марк Лепин, разделил учениците в едно от учебните заведения в Монреал по сексуален симптом и разстрелял 14 дами. 
Разбира се, не всички инсели приветстват насилието или мечтаят за кърваво възмездие. Много от тях се отвращават от прекомерно радикалните възгледи, но в по-големите групи надвиват крайните отзиви и постоянно се виждат апели към принуждение, които за жалост водят до радикализация на по-умерените. Аналитикът от американската правозащитна организация SPLC Киган Хэнкс споделя: " Отбелязваме, че множеството от участниците в групите са бели националисти или неонацисти, пристигнали в тези конгреси от групи, отдадени на мъжкото предимство. "
Инселите и политиката
" Държавата не ни обезпечава безвъзмездни пластични интервенции, не ни дава партньорки, не ни обезпечава секс... Тя не осъжда тези к...ви, които ни се присмиват, само че в случай че не дай си Боже я осъдиш, че желае да направи аборт - небето ще се срине! "
Това известие демонстрира какво чака средностатистическият трезвеник от страната. Най-вече да реши неговите полови проблеми, принизявайки дамата до стока от първа нужда или услуга като опазването на здравето или пожарната сигурност. Интересен миг е, че неволните целомъдреници считат, че щом са обречени на непорочност, техните налози не би трябвало да отиват за обучение на децата или помощ за самотните майки и многодетните фамилии. Инселите считат, че изнасилванията би трябвало да бъдат узаконени и назовават половото принуждение фиктивен проблем.  " Мнозина се умориха от политическа уместност и рестриктивните мерки, която тя постанова. На хората им харесва, когато новобранец, който няма какво да губи, споделя на висок глас това, което мнозина мислят. " Тези думи принадлежат на Нейтън Ларсон, претендент за Конгреса през 2018 година от щата Вирджиния. 
Ларсон разказва политическата си стратегия, като " квази-неореакционно либертарианство " и приканва за отбрана на частното право на оръжие, свободна търговия, отбрана на " великодушното бяло предимство ", а по този начин също и за узаконяване на детската порнография и браковете сред родственици.  " Ние би трябвало да преминем към система, която класифицира дамите като благосъстоятелност - в началото на бащите им, а след това на мъжете ", споделя Ларсон и приканва за узаконяване на изнасилванията, като твърди, че нееднократно е изнасилвал жена си, която по-късно се самоубива. 
Първият опит на Ларсон да стигне до Конгреса е през 2008 година с " анархо-капиталистическа " политическа стратегия. През същата година той изпраща в Секретната работа на Съединени американски щати писмо със опасност да убие президента, за което получава 14 месеца затвор.

Въздържателите желаят огромна и чиста обич, по опция с дългокрака русокоска, която да е послушна девица, подготвена да го одобри с всичките му странности и прищявки. Ето по какъв начин един от тях разказва идеалната жена:
" Не доста висока, релативно огромни устни, огромни гърди, стегнат гъз. Тиха. Никога да не спори с мен. Да ме слуша и да споделя, че съм прав (а аз съм прав). Да прави възхитителна френска обич. Да готви. Да чисти след мен. Може да е с тъмна коса, само че да я изсветли. Красиво лице, тъй като то е най-важното. Навън да се облича непретенциозно. Да унижава мъжете, които не ми харесват, да стои надалеч от приятелите ми, тъй като знае, че в случай че единствено заподозра, че е изневеряваща к...а - ще я очистя. Освен това, понякога би трябвало да вършим тройки с други дами и би трябвало да ми позволява да изневерявам, тъй като знае, че нуждая се от това ". Тази изразителност до болежка припомня идеалите на религиозните фундаменталисти, последователите на " обичайното семейство ", в което дамата принадлежи на мъжа, който се разпорежда с нея като с движимост.
" Жената не би трябвало да има смарт телефон и би трябвало да стои затворена 24/7 ", написа различен инсел.
Не е мъчно да се досетим, че множеството въздържатели считат феминистките за свои най-големи врагове и надали не главен проблем на актуалната просвета. От позиция на инселите феминизмът е отговорен за това, че дамите са почнали да водят свободен метод на живот и да избират за полови сътрудници привлекателни мъже, някои не се омъжват или не се подчиняват на мъжете си. Това противостояние сред патриархалните мъже и демократичните дами се появява през 70-те години на предишния век с придвижването за правата на мъжете. 
В полезрението на писателите
33-годишният публицист Паскал Енгман хвърля повече светлина върху придвижването, като за малко го разказва, като " апотеоз на омразата към дамите в обществото ". В хода на проучванията си Паскал Енгман схваща, че инселите са подобаваща почва за другите типове екстремизъм. Съществуват образци за това по какъв начин американските нацисти вербуват хора от придвижването на инселите. Те са лесна цел, защото са изпълнени с злоба. Когато " Ислямска страна " е на пика на развиването си някой от форумите на инселите написа, че счита да се причисли към ИД, с цел да получи секс робини, написа Енгман.
" Най-големият проблем в тези конгреси е, че дамите се дехуманизират. Това е психически предпазен механизъм, с помощта на който става по-лесно да се вреди на други хора. Точно както терористите от " Ислямска страна " ни назовават представители на западния свят, неверници, империалисти и прасета ", изяснява Паскал Енгламн. Писателят счита, че убийствата, учредени на идеологията на инселите, би трябвало да се причисляват към атентатите , защото това е блян да се сковават публичните институти. Според него инселите сами се въртят в своя затворен кръг, защото е мъчно да намериш жена за секс или брак, в случай че прекарваш цялото си време по форумите, изливайки ненавистта си. Смята се, че защото дамите имат полова власт над мъжете, не могат да се смятат за инсели. 
Може ли да им се помогне?
" Аз съм на 22 години и към момента не съм бил с момиче. Девствен съм. Никога не съм изпитвал наслаждение от секс с момиче, никога не съм спал с момиче, в никакъв случай не съм целувал момиче , даже не съм държал за ръка момиче. По дяволите - в телефона ми даже няма нито един номер на момиче. Това е толкоз незаслужено, тъй като аз съм превъзходен! ", се оплаква един от представителите на инселите.
Друг споделя: " Правя всичко, което мога, с цел да ви се харесам - нося хубави облекла, имам изтънчен усет, аз превъзходен, карам BMW (по-добро от 90% от другите, които имат в колежа). Вежлив съм, аз съм безспорен благородник! И все пак, девойки, вие не ми давате късмет. Не разбирам за какво? "
Инселите харчат хиляди долари за облекла и първокласни движимости, вървят на фитнес, вършат си пластични интервенции, само че нито едно от тези средства не им оказва помощ да решат основния си проблем: те остават девственици и все по-дълбоко потъват в отчаянието си и търсят отговорни. 
Елиът Роджър стига до извода, че за девствеността му са отговорни всички: девойките, тъй като го отхвърлят и момчетата, тъй като заемат мястото му. В своето последно видео преди клането Елиът намерено декларира за желанието си да " отмъсти на цялото човечество. "
Тъмната страна на свободата на словото разрешава на хора като Нейтън Ларсон или Елиът Роджър да приказват на висок глас или да смущават мозъците на самотните хора, наричащи се инсели. Възможностите на интернет разрешават на неголеми групи обезверени психопати да популяризират концепциите си. Ефектът на интернет ехо-камерите прави по този начин, че неопределилите се младежи, попаднали в токсична среда, да стартират безумно да повтарят тези хрумвания и с времето да имат вяра на най-жестоката и радикална нелепост, призоваваща към принуждение. Същите принадлежности употребяват и терористите, вербуващи младежи по целия свят посредством затворени конгреси. 
Срещу всичко това има една лесна  и ефикасна рецепта: да се обръща внимание на проблемите на околните, да не се позволява да се затворят в себе си, да се води диалог. Така идващият път, когато ваш другар показа проблемите си с девойките - не му се смейте, а помислете по какъв начин може да му помогнете.
Превод: Actualno.com

Източници: knife.media, аftonbladet.se
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР