Мачът за Суперкупата на Европа изправя един срещу друг носителя

...
Мачът за Суперкупата на Европа изправя един срещу друг носителя
Коментари Харесай

Суперкупа 2019: Какво трябва да знаем

Мачът за Суперкупата на Европа изправя един против различен носителя на трофея в Шампионската лига - " Ливърпул ", и спечелилия в Лига Европа - " Челси ". Сблъсъкът е на 14 август (сряда) на " Водафон Арена " в Истанбул и ще бъде излъчен онлайн по bTV Action от 21:00 ч.

Висшата лига стартира през уикенда, а двата отбора, които обичайно са измежду любимците за спечелването на купата, ще изместят фокуса си за миг в опит да завоюват още едно влиятелно отличие, което да ги въодушеви за нови подвизи по европейските терени.
Снимка: Getty Images
Очертава се един непредвидим мач освен от позиция на показаното от " червени " и " сини " в Англия в първия кръг на шампионата, само че и поради треньорската рокада отпред на лондончани. " Челси " победи във втория по мощ клубен шампионат на Стария континент под диригентската палка на Маурицио Сари. Италианецът към този момент е треньор на " Ювентус ", а управител на " Челси " е легендата на клуба Франк Лампард . Бившият полузащитник постоянно е оставял сърцето си на терена, когато е ставало въпрос за мачове против огромния дразнител " Ливърпул ".

Снимка: Getty Images

Преди първия съдийски сигнал ви представяме няколко статистически обстоятелството, свързани с " Ливърпул " и " Челси ".

За първи път два британски тима ще спорят за Суперкупата на Европа . " Ливърпул " е последният отбор от Острова, който подвига трофея - прави го през 2005 година, когато побеждава ЦСКА Москва. Оттогава четири пъти британски тимове губят мача за оценката - " Манчестър Юнайтед " през 2008 и 2017 година и " Челси " през 2012 и 2013 година

Снимка: Getty Images

Мърсисайдци ще се опитат да завоюват четвърти трофей при шестата си опция. Те побеждават през 1977-а и 2005-а като европейски първенци и през 2001-а като носители на Купата на УЕФА. Регистрират загуби през 1978-а и 1984-а.

" Челси " ще спори за Суперкупата на Европа за четвърти път. " Сините " побеждават " Реал " Мадрид с 1:0 през 1998 година, само че по-късно губят от " Атлетико " Мадрид с 1:4 през 2012 година и с дузпи от " Байерн " Мюнхен година по-късно.

Снимка: Getty Images

При триумф против мърсисайдци, лондончани ще станат десетия тим с повече от една Суперкупа на Европа във витрината си.

Трофеят ще замине за Англия за осми път . Испания може да се похвали с 15 купи, а Италия има 9.

За първи път от 2013 година, когато " Байерн " Мюнхен победи " Челси " с дузпи, Суперкупата на Европа няма да бъде извоювана от испански отбор.

Снимка: Getty Images

Преди " Ливърпул " - " Челси ", в седем случая в мача за трофея са излизали противници от една страна. Два пъти отборите са от Италия, а пет от Испания, измежду които и миналогодишният дуел, в който " Атлетико " Мадрид победи " Реал " Мадрид в Талин.

Носителите на Европейската купа/Шампионската лига са печелили в 23 от 43 издания на Суперкупата на Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР