Мачът ЦСКА-София - Ботев (Пловдив), последният за годината в професионалния

...
Мачът ЦСКА-София - Ботев (Пловдив), последният за годината в професионалния
Коментари Харесай

Снежният мач ЦСКА-София - Ботев ще започне в 19 часа

Мачът ЦСКА-София - " Ботев " (Пловдив), последният за годината в професионалния ни футбол, ще стартира в 19:00 часа на стадион " Българска войска " - поради изобилния снеговалеж и почистването на терена. По стратегия срещата трябваше да стартира в 17:30.

Малко след 18 ч длъжностните лица на дуела (съдии и делегат) дружно с двата тима взеха решение срещата да стартира в 19:00. Това стана след първата пролонгация към 17:30 ч. Другата опция беше мачът да бъде плануван за на следващия ден, отново от 17:30 ч, това гласи наредбата на БФС.

Ако и тогава изискванията не разрешават, срещата се отсрочва за по-дълъг интервал с решение на спортно-техническата комисия на БФС. Това значи, че даден мач може да бъде плануван за следващата година - преди старта на първия пролетен кръг, да вземем за пример.

Малко преди 17:30 ч тревата на ст. " Българска войска " беше покрита със сняг, завалял щедро малко след 11 часа през днешния ден. Домакините поставиха огромни старания да пригодят игрището за футбол - въпреки и с огромни взаимни отстъпки, само че бяха затруднени поради непрестанния дъжд. Повече от 100 души и машини се включиха в акцията. Почистването напредна след 17 ч.

И двата отбора желаеха срещата да мине през днешния ден, защото чужденците в тимовете към този момент са резервирали полети за домовете си, а всяко отлагене коства средства.

Възможностите за отсрочване бяха коментирани пред " Диема " от делегата на срещата Стоян Велчев и основния арбитър Драгомир Драганов. Реферът разгласи малко след 18 часа, че дуелът ще стартира в 19 ч, защото теренът е съвсем измит, а двата тима и съдиите имат потребност от разгрявка.

По думите на Драганов рискът за здравето на футболистите е по-малък през днешния ден, в сравнение с на следващия ден, когато теренът ще бъде замръзнал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР