„Мачът с Швейцария през 1991 година в София е един

...
„Мачът с Швейцария през 1991 година в София е един
Коментари Харесай

Емо Костадинов: Мачът с Швейцария през 1991 г. е един от най-неприятните в кариерата ми

„ Мачът с Швейцария през 1991 година в София е един от най-неприятните в кариерата ми, макар че вкарах първия гол и открих резултата “, разяснява пред БЛИЦ вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

На 1 май 1991 година България повежда с 2:0 против Швейцария в европейска подготовка, само че през второто полувреме гостите вършат цялостен поврат. Падаме с 2:3 и губим шансове за присъединяване на Евро 92 в Швеция.

„ Не се усещах добре преди мача. Имах здравословен проблем. Някакъв вирус ме беше налегнал. Но лекарите съумяха да ми оказват помощ да стартира срещата. Всичко беше прелестно първоначално. Открих резултата още в 10-ата минута, след това Наско Сираков повиши на 2:0 “, спомни си Емо Костадинов.

„ В края на полувремето обаче отново ми стана неприятно. В паузата на дуела започнах да бълвам, когато се прибрахме в съблекалнята. Поисках промяна, само че Вуцата сподели на лекарите да ми дадат отново лекарство срещу повръщане. „ Ти си значим, скъп, стискай зъби да изкараш мача “, безапелационен беше тогавашният народен селекционер.

Вярно е, че през второто полувреме не ми се гадеше към този момент, само че не се усещах пълностоен. Все отново останах целия мач на терена. Преди първия гол на швейцарците имахме още чисти положения. Даже, в случай че не се неистина, ударихме греда. Бяхме доста покрай трето попадение. След това обаче всичко се прекатурна на 180 градуса. Пет минути преди края водехме с 2:1, само че получихме два гола и всичко свърши “, добави Емил Костадинов.

Относно идния дуела с швейцарците, легендата на българския футбол съобщи следното:

„ Искам и се надявам националният тим да покаже нов образ, да играе добър футбол. Има ли го това, ще ги има и резултатите. Всички си даваме сметка, че групата ни не е по никакъв начин лека, в противен случай. Но в последна сметка ние сме длъжни да търсим триумфа. Дано имаме и повече шанс “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР