Мачът от Шампионската лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид е

...
Мачът от Шампионската лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид е
Коментари Харесай

Един футболен мач и над 40 жертви на Covid-19 повече

Мачът от Шампионската лига сред " Ливърпул " и " Атлетико Мадрид " е довел до 41 спомагателни жертви на ковид. Това демонстрира разбор на организацията " Едж Хелт " (Edge Health), която събира и обработва данните от английската здравна система, свързани с епидемията от Covid-19. Данните бяха оповестени от английското издание " Сънди таймс " (Sunday Times).

Мачът сред тима на Юрген Клоп " Ливърпул " и мадридския гранд " Атлетико " беше едно от последните огромни спортни събития във Англия, а и в Европа преди налагането на строги ограничавания поради пандемията от ковид. Заради епидемията професионалният спорт беше замразен за месеци, а доста събития, в това число тенис шампионатът " Ролан Гарос ", който трябваше да стартира през днешния ден, бяха анулирани.

Срещата от Шампионската лига беше на 11 март и беше следена онлайн от 52 000 души. На " Анфийлд " имаше и 3000 почитатели на " Атлетико Мадрид ", които дойдоха от Испания за срещата.

По това време в Испания епидемията към този момент се разгаря и в Испания, и във Англия. Събирането на толкоз хора от двете страни на едно място е довело до гибелта на 41 души, болни от ковид. Те с умряли сред 25 и 35 дни след футболната среща.

Мачът се състоя, макар че по това време в Испания към този момент се постановяваха ограничавания поради пандемията – доста бизнеси, учебните заведения, заведенията за хранене към този момент бяха затворени, а някои мачове се играеха без аудитория. Във Ваеликобритания пък ограниченията за обществена дитанция бяха въведени след десетина дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР