Мачът на третия кръг от груповата фаза на Световното първенство

...
Мачът на третия кръг от груповата фаза на Световното първенство
Коментари Харесай

Германската икономика губи €200 милиона заради мача с Южна Корея

Мачът на третия кръг от груповата фаза на Световното състезание по футбол сред Германия и Южна Корея евентуално ще докара до загуби за немската стопанска система от порядъка на 130 - 200 милиона евро.

Това оповестява " Дойче веле ", базирайки се на планове на специалистите от Института по немската стопанска система в Кьолн (IW).

Много германци ще гледат решаващата за националния им тим среща на работното си място. Мачът ще се организира от 17 часа на стадион " Казан Арена ". За Германия това значи един час по-рано, когато работното време няма да е свършило за минимум 30 на 100 от чиновниците на локалните компании, демонстрират оценките на IW.

Ако минимум половината от тях решат да гледат мача на работното си място, по време на който те ще се отклонят от нормалните си бизнес отговорности, стопанската система ще претърпи загуби в размер на 200 милиона евро.

През 2017 година Брутният вътрешен артикул на Германия възлиза на 3.26 трилиона евро. Така че тези 200 милиона евро не наподобяват прекомерно основни, отбелязва специалистът на IW Кристоф Шрьодер. Той показва и позитивната страна - покачване на груповия дух в колектива.

" Важното е немският тим да победи! ", надява се икономическият специалист.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР