Мачът между Ница и Марсилия, който бе прекратен миналия месец

...
Мачът между Ница и Марсилия, който бе прекратен миналия месец
Коментари Харесай

Прекратен заради батални сцени мач ще се доиграе в края на октомври

Мачът сред Ница и Марсилия, който бе преустановен предишния месец заради произшествия с публиката на домакините, ще бъде още веднъж изигран на 27 октомври, оповестиха от френската Лига 1. Срещата ще се организира на безпристрастен стадион и от Лигата оповестиха, че оборудването ще бъде оповестено на по-късен стадий.

Ница получи наказване от лишаване на две точки от актива, което бе кратко на една, след принуждение от последователи по време на дуела, който бе преустановен четвърт час преди последния съдийски сигнал, откакто почитателите на домакините хвърлиха сигнални ракети и нахлуха на терена. Френската професионална лига (ЛФП) подреди на клуба да изиграе идващия си домашен мач пред празни трибуни, до момента в който излязат резултатите от следствието.

Отнемането на точката от актива на Ница значи, че тимът пада до петото място в таблицата – на един пункт зад Марсилия, с шест точки от три кръга, само че двата тима завоюваха мачовете си този уикенд и са към този момент надлежно трети и четвърти. Пабло Фернандес, член от щаба на Марсилия, който бе замесен в мелето, бе осъден до юни, до момента в който Алваро Гонзалес от марсилци получи наказване за две срещи. Междувременно, Димитри Пайе се измъкна със прекъсване на спортните права за един мач.

Припомняме, че по време на дуела Пайе бе ударен с бутилка и падна на земята. Той се изправи на крайници и хвърли назад бутилката по почитателите, което докара до забележителен брой ентусиасти на Ница да нахлуят на терена, гневни от дейностите на полузащитника. Последва замяна на удари сред играчи и хора от щабовете, а служители на реда изпитаха усложнения с преодоляването на обстановката. Ница водеше с 1:0, когато дуелът бе пресечен за 90 минути, а Марсилия след това отхвърли да се върне на терена, с цел да довърши мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР