Мъчат ли ви киселини след хранене? Пречат ли ви да

...
Мъчат ли ви киселини след хранене? Пречат ли ви да
Коментари Харесай

Безкръвна операция спасява от киселини и болки в стомаха

Мъчат ли ви киселини след хранене? Пречат ли ви да спите нощем? Чудите ли се какви хапчета да изпиете и с кой лекар да се консултирате?

Тогава евентуално страдате от едно от най-неприятните и постоянно срещани измежду младежите болести на нашето съвремие - гастроезофагиален рефлукс с диафрагмална херния, наричани известно от пациентите киселини. На процедура, когато стомашно наличие се върне към хранопровода, провокира възприятие за парене в стомаха, киселини и болки, а по време на сън пациентът споделя, че има чувството по какъв начин поетата храна на вечеря стига чак до устата му, уточни доктор Сотирис Габриел, водещ европейски хирург, завеждащ на отделението по хирургия в атинската болница „ Докторс Хоспиталс “, съсобственик и експерт в МБАЛ „ Медлайн “ в Пловдив.

За да се спасят мъчителните и неприятни признаци, на тези заболели се постанова непрестанно да одобряват лекарства от групата на инхибиторите на протонната помпа и антиацидни средства. Те обаче не вземат решение изцяло казуса им, а им носят единствено краткотрайно облекчение. Не им оказват помощ и препоръките от вида „ да се одобряват дребни количества “, да се дъвче добре, храненето да се прави в спокойна конюнктура и пациентът да не заема легнало състояние директно след него.

Най-лошото е, че с времето болестта се задълбочава и медикаментозната терапия изцяло стопира да им оказва помощ. Така постоянно се стига да заболяване, което се именуван хранопровод вид Барет (Burrett), което е рисково за пациента, защото е предраково положение и за жалост постоянно еволюира до рак на хронопровода, съобщи доктор Габриел.

Според него решението е просто – лапароскопска намеса, позната като безкръвна, само че тя протича и без болежка, тъй като не се прави огромен хирургичен прорез. След нея пациентът се възвръща бързо, не му се постанова и дълъг престой в стационара на болничното заведение.

Когато оздравее от интервенцията, повече няма потребност от лекуване с хапчета, усеща се изцяло обикновено, не помни за болките и дискомфорта от преди този момент. Подобрява се качеството му на живот до степен, която не е имал в никакъв случай., а най-важното е, че рискът от поява на рак на хранопровода доста понижава.

Единственото нещо, което е значимо за него, е да употребява качествена храна, колкото е допустимо по-често домашно приготвена.

Д-р Габриел предложи на пациентите си да проведат оперативното лекуване допустимо най-бързо след слагане на диагнозата, с цел да сведат риска от развиването на карцином до най-малко. Той уточни, че интервенцията се прави в хирургията на МБАЛ „ Медлайн “ от него и екипа на отделението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР