Мач №40 между Роджър Федерер и Рафаел Надал се превърна

...
Мач №40 между Роджър Федерер и Рафаел Надал се превърна
Коментари Харесай

Федерер надделя над Надал в класика между двамата на Уимбълдън

Мач №40 сред Роджър Федерер и Рафаел Надал се трансформира в следващата класика в съперничестовото на двамата велики тенисисти, само че насладата от полуфинала на " Уимбълдън " ще остане за швейцарския деец. Легендата, който след по-малко от месец ще навърши 38-годишна възраст, се добра до 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4 над огромния си противник и в неделя ще се бори за купа №9 в " Меката на тениса ".
Двата основни фактора за успеха несъмнено бяха сервисът и ретурът на Маестрото. Той записа 68% успеваемост при първи начален удар и позволи единствено 1 непредизвикана неточност. В същото време ретурите му бяха съвсем безпогрешни, като Надал непрекъснато натискаше на бекхенд страната на противника, само че Федерер беше квалифициран за това и с забавен блок бекхенд трансформира сервиса на Надал в оръжие против самия него.
Това беше 40-ият мач сред двамата, като Надал продължава да води изрично в директната статистика - 24:16, в това число и в мачовете от Големия шлем - 10:4. На " Уимбълдън " това беше 4-ият им мач, като Федерер поведе с 3:1 в директната статистика сред двете видимо неостаряващи митове на международния тенис.
В неделния край пък Роджър Федерер ще се изправи против другия си огромен конкурент в последното десетилетие - Новак Джокович, който по-рано през днешния ден завоюва против Роберто Баутиста-Агут. Подробности за мача Роджър Федерер - Рaфаел Надал четете в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР