Мач на Световно обикновено означава пълен стадион. Често напълно разпродаден,

...
Мач на Световно обикновено означава пълен стадион. Често напълно разпродаден,
Коментари Харесай

Как стадионът не беше пълен на откриването на Мондиала

Мач на Световно нормално значи цялостен стадион. Често изцяло разпродаден, с черни тържища и така нататък Разбира се, има изключения, от време на време виждаме празни места, изключително когато играят не толкоз комерсиални тимове.

Виждахме празни места най-много на последните Мондиали в Русия, Бразилия, Южна Африка…

Видяхме го обаче нощес още в дуела на откриването на Катар 2022 сред отбора на домакините и Еквадор. Това е извънредно, на първите мачове, предшествани от пъстро шоу, се върви даже единствено от любознание, уредниците са раздали хиляди билети и предложения на спонсори. Най-важното - какъв хазаин си, в случай че личната ти аудитория не може да изпълни стадиона?

Снощи катарците оповестиха, че всичките 67 372 седящи и покрити места на стадион “Ал Баит ” са били разпродадени и заети. Снимки и видеозаписи обаче демонстрират, че това надалеч не е по този начин. “Бели петна ” личат още на откриването и при започване на дуела. Още преди Еквадор да вкара два гола и покаже, че е надалеч по-добър. А когато това стана - на полувремето суперсъоръжението остана на половина празно.

Много от локалните си потеглиха, което може би бе провокирано и от проблемите с превоза, за които сигнализираха публицисти от целия свят. Вчера пътят до арената в Ал Кор е лишил часове, като уредниците наподобява се провалиха и в това, откакто позволиха пренаселване на фензоната.

Катар стана първият хазаин в 92-годишната история на Световните шампионати, който стартира със загуба присъединяване си и може да показа ориста на Република Южна Африка, който към този момент е единственият хазаин, който не съумява да премине първия кръг на шампионата.

Носителят на международната купа с Германия от 2014 година Кристоф Крамер направи сходно съпоставяне пред телевизия ZDF.

Република Южна Африка също имаше усложнения като хазаин на Мондиал 2010, само че някак остави възприятието, че страната е зад тима, а с духа и страстта на почитателите може да създадеш усещане за мощ. Сега нямахме сходно възприятие “, сподели Крамер, представен от Българска телеграфна агенция.

Според британската телевизия BBC, ранното овакантяване на почитателите е асъдействало за бледата атмосфера на терена и отвън него, само че селекционерът на домакините Феликс Санчес настоя, че атмосферата е била чудесна и е усещал поддръжка от трибуните.

„ Почувствахме поддръжката и се надяваме в идващия мач да създадем хората горди. Убеден съм, че те ще продължат да ни поддържат до края на шампионата. Съжаляваме, че не успяхме да допринесем за чудесната атмосфера, само че знаехме, че това може да се случи “, изясни треньорът.
Феновете на Еквадор: Искаме бира!
Както е известно, два дни преди старта на Мондиала уредниците не разрешиха продажбата на бира и различен алкохол на стадионите. Там може да се купува само безалкохолно питие.
 Снимка АП/БТА

В края на първото полувреме нощес колоритните последователи на Еквадор, облечени в жълто, демонстрираха възприятие за комизъм и започнаха да скандират " Queremos cerveza, queremos cerveza " ( " Искаме бира, желаеме бира ”).

Техните викания и поддръжка също преобладаваха от средата на първото полувреме - както техните любимци на терена.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР