Мач между Швейцария и Украйна от турнира Лига на Нациите

...
Мач между Швейцария и Украйна от турнира Лига на Нациите
Коментари Харесай

Украинците отлетяха за дома, мач с Швейцария няма да има

Мач сред Швейцария и Украйна от шампионата Лига на Нациите очевидно няма да има, откакто през вчерашния ден стана ясно, че гостите са сложени под карантина. Днес делегацията им излетя с под наем полет за Киев, а играещите в чужбина футболисти отпътуваха по клубовете си.

Отборът на Украйна беше подготвен да играе през днешния ден, като отборът разполага с 15 здрави футболисти, а други 7 са с позитивни проби за COVID-19. Общо в мачовете през октомври и в този момент, общо 14 футболисти, извикани в украинския тим, са били повалени от вируса.

"Окончателно стана ясно, че мачът няма да се състои нито през днешния ден, нито на следващия ден. По-нататъшната орис на тази среща ще се реши от Дисциплинарната комисия на УЕФА. Съгласно правилника на Лигата на Нациите, имаме три разновидността, към които може да се пристъпи. Първият вид е да се насрочи мача на друга дата, като преди този момент се разгласи за отсрочен. Вторият вид е да се упрекна единият тим, в тази ситуация ние, че сме отговорни за неуспеха на срещата и да бъде присъден длъжностен резултат. И третият вероятен излаз е да се тегли чоп, който да дефинира дали някой печели или мачът приключва наедно, изясни пресаташето на украинския народен тим Александър Гливински.

"Но въпреки това ние не знаем по кое време тъкмо ще се събере Дисциплинарната комисия. Даже не съм сигурен, че комисията ще заседава действително. Може да стане още този месец, може през декември, може и по-късно, добавя журналистът. Украинският тим, както и треньорите, са спазвали ограниченията и не трябва да бъдат упреквани ненужно, счита още Гливински. Става дума за зараза, която се предава последователно и не се развива по едно и също време във всички инфектирани ".

В същото време президентът на Швейцарския футболен съюз Доминик Блан съобщи, че не вижда вероятен вид срещата да се изиграе през 2021-а година. "Искаме да изиграем мача и всичко да се реши често- дали ние или Украйна ще остане в Лига А. Но през 2021-а година е невероятно да се откри време. Датите на ФИФА са за международните квалификации, а по-късно стартира Европейското състезание. Аз персонално за себе си в действителност нямам решение, в случай че би трябвало да бъда почтен, изясни Блан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР