Мач без много футболни достойнства. Почти никаква игра. Ще се

...
Мач без много футболни достойнства. Почти никаква игра. Ще се
Коментари Харесай

Гочето: Смешно представяне на Левски

" Мач без доста футболни достолепия. Почти никаква игра. Ще се изговорят доста неща след мача и рецензиите обикновено ще паднат върху представянето на Левски. Двата тима се различаваха по духа ", по този метод Георги Василев разяснява вчерашната загуба на сините он Хебър (1:2) за Купата на България.

Гочето е някогашен ментор на левскарите, с които стана три пъти първенец на България.

" Независимо, че дълго време равенството се запазваше и играта постоянно бе накъсвана, Хебър сподели по-голям тласък и прояви темперамент. Когато домакините отнемаха топката, имаше повече експанзия, до момента в който столичани действаха по чиновнически, даже апатично.

Без напрежение и прекомерно умерено във значим мач, който им дава опция да се борят за купата, тъй като към този момент стана ясно, че мъчно може Левски да завоюва шампионската купа.
Всички мислеха, че сините ще хвърлят силите си в този шампионат, само че без темперамент, примамка за игра и борба няма по какъв начин да стане това. Отново единственият, който се опитваше да прави нещо при столичани, бе Велтон. Бразилецът вкара изравнителния гол след самостоятелен пробив. Типично за него нахлуване отляво, прибиране към центъра и удар.

Малко преди попадението той направи същото, само че не вкара, а от втория опит му се получи. Не може да се разчита единствено на него. Това беше хубавото от Левски в този мач. Не се видя нищо друго – сякаш владееше топката, само че самодейността бе в Хебър. След изравнителния гол обикновено бе да се чака домакините да са по-прибрани, с цел да се изчакат продълженията и да се успокоят, само че сините ги улесниха доста. Балонно центриране, последвала извънредно обикновена неточност на пеналта от страна на Димитров и подарък към Кабов. Смешна история за тим като Левски.

В такива огромни клубове не може нищо елементарно да се преодолява. Да, идват други мачове и акцентът би трябвало да падне напълно върху завоюване на място в евротурнирите. В шампионата настоящето шесто място на Левски не е положително. Трудно обаче ще стане преборването за Лигата на конференциите с отбори като Черно море и ЦСКА 1948. Няма по какъв начин да се приказва, че сините ще бъдат покрай Лудогорец и ЦСКА, само че нека да стигнат до третото място, а не да се гледа към седмото и бараж.

От друга страна, Любослав Пенев построи доста твърд тим и най-много подобен с темперамент. Хебър играе това, което може, и не се надскача в развиването. В някои моменти от мачовете работят с огромна лекост. Притежават и решаващи футболисти. Играчите в отбрана са постоянни, а и вратарят им Матвей Игонен е доста сериозен. Нападателят Георги Николов би трябвало малко да укроти характера си и ще продължи да пораства още. Дано Атанас Кабов да не е избухнал единствено против Левски поради упоритост да се потвърди на някогашния си клуб. Притежава положителни качества и може да се развива. Като цяло Хебър играе като добър колектив. Явно Любо Пенев прави чудесно работата си и нека да продължат макар трусовете в клуба в последния месец ", показа още Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР