Macbook винаги е бил синоним на лаптоп, който се използва

...
Macbook винаги е бил синоним на лаптоп, който се използва
Коментари Харесай

Новото голямо предимство на Macbook

Macbook постоянно е бил синоним на преносим компютър, който се употребява за работа. Удобен, бърз, с батерия, която изкарва по-дълго спрямо доста модели. А когато едно устройство ни е най-верният другар в бизнеса, предстоящо желаеме всички данни, които споделяме с него, да бъдат добре предпазени.

Ако обичайните пароли не ни се костват задоволителни, то Apple се готви да ни изненада прелестно. Технологията за лицево различаване FaceID, познатo ни от iPhone, скоро ще забележим и в Macbook. Това демонстрира нов патент, оповестен от компанията.

Според него, датчикът за лицево различаване ще е поместен в горната част на екрана на преносимия компютър и на Mac мониторите, като ще " изреже " ноч в него, сходно на дизайна на iPhone X, написа Daily Mail.

Apple patent reveals MacBook laptop design with screen notch and Face ID https://t.co/CfKmsmxCoh pic.twitter.com/lBsoWSYKpW
— Technology Shout (@tech_shout) March 26, 2020
Технологията употребява лъчение на инфрачервена светлина към лицето на потребителя, а разпознаването става с помощта на метода, по който тя се отразява. Биометричната система освен се покачва съществено отбраната на устройствата, само че и отключването им става доста по-лесно .

Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac https://t.co/0ZUMu2cT19 pic.twitter.com/YTulwzFpee
— MacFreak Redactie (@MacFreakNL) March 30, 2020  Apple, Logitech, iPad Pro, Magic Keyboard и по какъв начин компанията за външна страна подбива цените на Apple
Как Logitech подбива цените на Apple

Почти същото, само че за над двойно по-малко пари

За разлика от софтуера за лицево различаване, който можем да си инсталираме на някои компютри с Windows, само че се оказа елементарен за разтрошаване, Apple разчита на потвърдената към този момент сигурност на своята система FaceID , която ще се трансформира в още един огромен плюс на новите модели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР