М. Найт Шаямалан ни е познат от големия екран със

...
М. Найт Шаямалан ни е познат от големия екран със
Коментари Харесай

Трейлърът на Servant на Найт Шаямалан – злокобен и разтърсващ

М. Найт Шаямалан ни е прочут от огромния екран със смразяващи дъха кинохитове като , " Следите ", " Селото " и " Явлението ", само че следва да го забележим и като режисьор на минисериала  Servant, който потегля   от 28 ноември по най-новата стрийминг платформа.



Съвсем до неотдавна имаше единствено три къси тийзъра, само че най-сетне филмовият откъс на 10-серийната поредица е факт. , скърцащ, мрачен... Сериозна поръчка за огромна история. 

Servant  споделя историята на млада двойка, която претърпява трагичната загуба на новороденото си бебе, а като част от лечението по превъзмогване на болката, те си купуват... кукла. Докато бащата ( Тоби Кебъл ) се пробва да преодолее тъгата, майката ( Лорън Амброуз ) толкоз доста се въвлича в " играта ", че наема бавачка ( Нел Тайгър Фрий ), която като че ли приема напълно обикновено ролята си. Но няма ли тя да се окаже огромната неточност в трагичния живот на родителите? 

Може да се окаже, че сериалът само желае да обхване прекарванията на едно семейство след най-голямата житейска трагедия – загубата на дете. Но в случай че е по този начин, какво е мястото на вуду куклата в историята? И за какво тогава в ушите ми още звучи репликата на бавачката от един от първите тийзъри:  " Ако щурец влезе в къщата ти, нещо неприятно ще се случи ".



И каква всъщност ще е ролята на героя на Рупърт Гринт ? Явно той е другар на бащата, само че дали и той няма да се окаже едно от частите в мистериозния пъзел към живота в пропитата от смут и болежка къща? Дали пък околните фрагменти, странните вероятности и изострените звуци като част от музикалния звук не загатват за нещо свръхестествено в тази хорър история? Или по-скоро стилът на Шаямалан оказва въздействие върху операторските похвати и това ни предизвика да мислим, че режисьорът няма да отстъпи доста от към този момент декларирания с годините жанр? Но даже и планът да бяга от типичния хорър, човекоподобната кукла бебе ни кара да потръпваме всякога, когато я забележим. 



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР