М инистерство на отбраната и Военна полиция свършиха всичко, което

...
М инистерство на отбраната и Военна полиция свършиха всичко, което
Коментари Харесай

Панайотов за разбилия се МиГ-29: Досега толкова прозрачни действия не са се водили

М инистерство на защитата и Военна полиция свършиха всичко, което е по наша пълномощия по отношение на злополуката с МиГ-29. Това сподели на конференция министърът на защитата Георги Панайотов, съобщи Агенция „ “.

" Поводът на това събиране е, че поканих на диалог

госпожа Димитрина Попова. Част от диалога към този момент организирахме, друга част ще продължим. Министерство на защитата завърши всички действия, които по закон би трябвало и можем да правим по отношение на инспекцията на обстоятелствата и събитията към злополуката с МиГ-29, пилотиран от подполк. Валентин Терзиев. Последното, което трябваше да създадем, е да разчетем данните от черната кутия, което направихме със съдействието на съветския производител на кутията и в наличието на наши представители ", съобщи министърът.

" Министерство на защитата и Военна полиция свършиха всичко ,

което е по наша пълномощия. Не беше елементарно изваждането на черната кутия от морското дъно, по-късно взимане на решение какво да се прави. Бяха извършени беседи с всички участници в учението, бяха тествани всички нормативни документи на това обучение, бяха разчетени данните от... радарите, които са се намирали в региона на учението, беше разчетена и самата черна кутия, написан беше отчет със изводи, който беше оповестен. През цялото време действахме в условия на оптималната бистрота. Досега толкоз транспарантни дейности не са се водили. Във всеки миг българската общност беше осведомена какво вършим, за какво и по какъв начин ", съобщи Панайотов.



" Ние си свършихме работата ,

само че подполк. Валентин Терзиев не може да бъде върнат към живите. Той почина при осъществяване на служебния си дълг при сполучливо изпълнена бойна задача. Не съм го познавал персонално приживе. Той беше един български офицер – кадърен, заслужен, родолюбец. Един мощен и доста добър човек. Искрени съболезнования към околните, тъй като е извънредно тежко да загубиш човек като Вальо Терзиев, а той е брачен партньор, татко, наследник и брат. Светла му памет ", добави той.

" За нас истината е най-важна .

Ние нея търсим. Разследването на прокуратурата продължава ", съобщи министър Панайотов.

На събитието участват началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, шефът на Служба „ Военполк. Василев, който е участвал на разчитането на черната кутия, който е и началник на екипа, изготвил отчета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР