М.И., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че

...
М.И., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на мъжа, разследван заедно с баща си за убийството в Давидово

М.И., притеглен като обвинен дружно с татко си по тази причина, че през юли т. година умъртвили собствен комшия от търговищкото село Давидово, хвърляйки го в бунар, ще продължи да обитава в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна през днешния ден е удостоверил определение на Окръжния съд в Търговище, с което на 42-годишния обвинен е било отказано изменение на мярката за неотклонение, оповестиха от институцията.

Синът и бащата са в ареста от 20 август. Още първите следствени дейности открили, че 54-годишен мъж е бил погубен на 20 юли, като е хвърлен жив в петметров бунар. Според обвиняването, убийството е било осъществено денем.

Тримата били в дългогодишни междусъседски спорове, множеството от които били предизвикани от убития. Тялото му е било открито няколко дни след сигнал, подаден от околните му, напомнят от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Съставът на Апелативния съд е споделил основанията на първата правосъдна инстанция за потвърждаване на непрекъснатия арест на М.И. Събраните при следствието доказателства водят и този съд до обосновано съмнение, че обвиненият е причинител на закононарушението, за което е притеглен.

Съдът регистрира освен тежестта на незаконното действие, което се санкционира със затвор от 10 до 20 години, само че и правосъдното минало на М.И., осъждан четири пъти за разнообразни закононарушения.

Определението на Апелативния съд не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР