Лютви Местан трябва да внесе до 25 април гаранция от

...
Лютви Местан трябва да внесе до 25 април гаранция от
Коментари Харесай

Местан длъжен да внесе 10 000 лв. гаранция до 25 април

Лютви Местан би трябвало да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лв., дефинира Окръжният съд в Кърджали. Лидерът на партия ДОСТ е обвинен по досъдебно произвеждане за причиняване на гибелта на 6-месечно бебе при злополука, станала на 14 април край село Загорско, предава " 24 часа ".
Решението на съда е във връзка тъжба на Местан против паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той към този момент един път апелира мярката и тя беше анулирана, само че незабавно по-късно прокуратурата му наложи наново гаранция от 10 000 лв..
Съдът в Кърджали е приел, че при взимане на мярката за неотклонение органът на досъдебното произвеждане е взел поради степента на социална заплаха на действието, доказателствата против обвинения, фамилното и имущественото му състояние, възрастта и други данни за личността му.
В решението се показва също, че на този стадий от следствието има задоволително доказателства за съпричастност на обвинявания Лютви Местан към разследваното закононарушение и улики, че той е един от участниците в злополуката.
Събрани са доказателства за имущественото положение на обвинения, от които се открива, че същият има недвижими парцели и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна. Решението е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР