Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА-Сф. Досега сърбинът беше

...
Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА-Сф. Досега сърбинът беше
Коментари Харесай

Петрович пое ЦСКА-Сф

Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА-Сф. Досега сърбинът беше съветник на " алените ", както и асистент на Добромир Митов. На него са поверени мачовете, подготвителният развой и всичко, обвързвано с подготовката на футболистите. Митов е намален в помощник-треньор, като Ивайло Станев, Ивайло Петров, Милош Крушчич и Кирил Динчев също остават в щаба. Рокадата беше осъществена, откакто във II кръг ЦСКА-Сф падна от гостуващия Черно море с 1:3 и остава единствено с точка след двете семейства от началото на сезона. Решенията са на притежателя Гриша Ганчев.

" Проведохме сериозен диалог с играчите. Най-важното в този миг е тимът да заиграе като колектив. Футболистите би трябвало да осъзнаят, че от сходна обстановка се излиза, в случай че са задружни и си оказват помощ на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе. Играчите да не мислят за себе си, а да защитят достойнството на клуба и да се отблагодарят на публиката за поддръжката. Това е сложен миг за всички, който ще се преодолее единствено с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще би трябвало дисциплинираност във всички аспекти и най-много огромно сърце за идните сложни борби ", сподели 72-годишният Петрович. В България той е водил още Левски и Литекс. Дебютът му ще е в четвъртък против родния му клуб Осиек. Двата отбора излизат на " Армията " в мач от II кръг на Лига Европа. Като футболист Петрович има над 300 мача за хърватския клуб.

" Мисля, че в двата мача с Етър (2:2) и Монтенегро (Титоград 0:0) се видя, че не сме в положително положение. Минахме сред капките в тези два мача, само че в третия загубихме. Напълно резонно. Оправдания доста могат да се измислят. Въпросът е, че сме си отговорни сами и всеки ще си понесе отговорността ", съобщи основният управител Стойчо Стоилов.

" Фланелката на ЦСКА е тежка. Гледал съм загуби с 1:4 от Нафтата и 0:3 от Миньор, само че такава игрова беззащитност в никакъв случай не съм виждал от футболисти, носещи алената фланелка. " Българска войска " е цитадела, а не селско стадионче, на което идват Етър и Черно море и те надиграват. Най-малкото Черно море трябваше да бъдат раздрани поради отношението им в последния кръг. Явно в този тим на ЦСКА доминират играчите, които имат женски полови органи сред краката си. И страдаме от липса на същински мъже. Ръководството би трябвало да вземе незабавни ограничения другояче нищо положително не ни чака, ясно е и на децата ", написа във фейсбук водачът на " алените " почитатели Иван Велчев-Кюстендилеца.

Той визираше загубата на " моряците " от Лудогорец (1:4), с която през май " орлите " си подпечатаха купата. В този мач варненци излязоха най-вече с юноши, тъй като шестима от футболистите се бяха провалили на детектор на лъжата. Впоследствие се обясни, че тези футболисти са били играли симулативно при загубата точно от ЦСКА-Сф (1:3) при започване на май. Ден преди мача неудовлетворен от някои решения треньорът Любо Пенев напусна " Армията ".

" Радваме се на успеха и към този момент мислим за другия мач. ЦСКА и Левски са водещите тимове при нас през годините. Дано не санкционират почитателите на ЦСКА. Ако си мислят, че ние сме отговорни за купата през предишния сезон - тъпо за тях. Ние бихме Лудогорец на два пъти и държахме шампионата до дъно забавно. Нормалните хора би трябвало да зададат въпроса за какво ЦСКА не би Лудогорец цяло състезание, а ние два пъти ", сподели наставникът на Черно море Илиан Илиев. Сега на " Армията " той разчиташе на шестима от футболистите, които паднаха от разградчани в последния кръг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР